JANTZEN AIR MINERAL SEMULAJADI

JANTZEN AIR MINERAL SEMULAJADI HARGA MAMPU BELI ORDER ONLINE JE

JANTZEN Air mineral semulajadi bantu kekalkan kesihatan yang baik. Fungsi utama silika dalam air mineral untuk singkirkan logam aluminium yang ada dalam badan. Logam aluminium dalam badan? Menarik kann! Haa.. Teruskan baca

Berapa litter air yang korang perlu minum sehari? Tahu tak?
Tanpa makan kita masih boleh hidup beberapa hari  tapi tanpa air tak boleh ooo… Mau terketar-ketar hydrated  dibuatnya!

Ok shortcut cerita nya gini, untuk 25kg berat kena minum 1 litter sehari. So kalau berat korang 50kg maka nya badan korang perlukan 2 litter air sehari. Simple kann?

Tapi air nya bukan tea O, kopi O, teh tarik or sebarang air manisan yang dok viral tu ehh.. Nehi nehi!
Air tersebut bermaksud air minuman / air mineral. Putih, jernih tanpa sebarang rasa dan bahan tambahan. Clean and clear gitu.

Tidak dinafikan Nina ni orangnya coffee lover so memang Nina concern tentang khasiat kelebihan minum kopi tapi Nina pastikan Nina tak ambik lebih secawan sehari. Sebab sumber air utama dalam dalam yang paling penting adalah air mineral.  Penting untuk sistem pencernaan dalam badan kita.

Ok, ada banyak air mineral di pasaran, tentu korang tertanya-tanya yang mana satu ok dan bagus diminum?

Air mineral vs air minuman

Ahaa.. kita pegi lebih  mendalam lagi ehh..
Tapi sebelum tu nak tegaskan kat sini Nina bukan lah pakar bab ni, cuma sekadar nak share ilmu yang tak seberapa ni bersama korang. Dengan harapan sedikit sebanyak ianya membantu kita membuat pilihan yang tepat, menjadi pengguna yang bijak berbelanja. Haa.. MakMak kann, memang gini perangainya lebih berkira-kira dan cerewet . HEhee

Kalau korang perasan, masa beli air mineral ada perbezaan ayat kat botol kann?
Air mineral ke air minuman? ker korang tak pernah kisah.  Bedal je laaa as long air tu warna putih jernih dan murah. Ke korang beli air yang singget je sebotol ehh?  Janji beli air minuman kann.. haaippp!

Kalau korang perasan ada beza warna tutup botol, beza punca air dan sekaligus dah tentu adabeza harganya.
Ya, semua tu ada perbezaan dan sebab ianya berbeza.  Bukan sesuka hati pihak pengeluar nak letak tutup warna biru, hijau, putih, pink dan sebagainya.

Perbezaan warna tutup botol air mineral / air minuman

Tutup Botol Hijau – air mineral semulajadi. Air ni diambil khas dari dalam tanah di kawasan tertentu yang diperakui mempunyai kandungan mineral yang sangat tinggi. Harga nya pun agak mahal sikit dari tutup warna lain.

Tutup Botol Putih – Air ini merupakan air paip yang ditadah kemudian menjalani proses penyulingan. Bahan kimia yang ditambah semasa menjadi air paip menyebabkan keaslian air itu hilang. Disebabkan itu, air penutup botol putih dilabelkan sebagai air minuman dan dijual dengan harga yang lebih murah berbanding air mineral.

So diringkaskan semua tutup putih adalah air minuman – murah sikit harganya. Ok yang betulnya memang murah.

Tutup yang berwarna hijau adalah air mineral semulajadi – sedikit mahal harganya tapi kaya dengan khasiat mineral yang bagus untuk kesihatan.

Sebab tu ada orang yang arlegik bila dia minum air botol tutup putih (kat botol tulis  ‘AIR MINUMAN ‘ ).
Depa ni bukan lah mengade-ngade tapi itu lah unik nya badan kita ni. Badan beri signal bila sesuatu bahan yang masuk dalam badan tu tidak sesuai menerimanya. Antara simptom nya tekak rasa perit, rasa nak demam, air rasa tajam. Niat dihati nak minum untuk menghilangkan dahaga tapi sakit yang dapat. Kesian kann. Huhuuu…

JANTZEN AIR MINERAL SEMULAJADI

JANTZEN AIR MINERAL

Air mineral merupakan air wajib ada stok kat rumah Nina. Air mineral adalah pilihan sumber air yang bagus untuk kesihatan. Walau tak dapat consume setiap hari atleast seminggu 2 kali Nina akan bekalkan pada anak-anak dapatkan khasiat dari air mineral. Memadai dari tak consume langsung air mineral.

ok, Nina petik sikit ayat dari Dr Mazliana Mazlan. Seorang pakar pemakanan yang selalu Nina ceduk ilmu pemakanan kesihatan dari beliau.

Jadikan air mineral sebagai salah satu minuman mingguan untuk anak kita minum.
Walaupun rumah kita dah ada air mineral atau air putih, tetap jugak kita bagi anak minum, sekurangnya seminggu sekali. Kita pun minum sekali lah ye dengan anak-anak.

Air mineral pun ada label tau. Contoh : Ada 53mg silika dalam sebotol 1 liter air.
Kandungan silika dalam air ni, yang paling tinggi antara semua air mineral yang ada di Malaysia.
Fungsi utama silika dalam air macam ni, untuk singkirkan logam aluminium yang ada dalam badan.

Aluminium datang dari mana?
1. Bekas makanan yang kita guna, periuk aluminium, makanan dalam tin, aluminium foil.
2. Rokok dan asap rokok
3. Deodoran
4. Sunscreen
5. Dan sebagainya

Macam tak perasan pun kannn mana datangnya aluminium ni kan?
Baru tahu ianya amat berbahaya memberi kesan untuk kesihatan kita.

Badan kita dan anak-anak memang setiap hari terdedah dengan logam aluminum sebenarnya, tanpa kita sedar kan.
So lepas ni kita ajak semua ahli keluarga minum air mineral. Cari yang botol tutup hijau tau. Yang tulis air mineral. Bukan botol biru atau putih, yang itu air minuman. Tak sama kandungan silika dengan air mineral.

Ini sekadar bahan ilmilah untuk semua. Lebih baik tahu daripada tak tahu. Dah tahu silalah buat keputusan yang tepat lagi bijak berbelanja.

JANTZEN AIR MINERAL

Berbalik pada air mineral (botol tutup hijau) ada banyak dipasaran. Dan harga pun banyak pilihan. Dari paling mahal hingga la mampu beli. Keluarga marhean macam Nina tetap inginkan kehidupan yang sihat so Nina pilih Air Mineral JANTZEN kerana harga mampu beli.

Ia didatangkan dalam botol pelbagai size.
350ml
600ml
1.5litter
6 litter

Nina suka size nya yang comel lain dari size yang ada dipasaran. Puashati minum Air Mineral Jantzen bersaiz 350ml & 600ml. Cukup untuk sekali minum dengan puas hilangkan dahaga dan tambahkan kecergasan.

Order Online JANTZEN, Delivery terus sampai rumah

Bukan je Jantzen harga mampu beli, JANTZEN ada sediakan perkhidmatan order online yang cukup mesra senang nak order sekaligus adanya  servis delivery terus sampai depan pintu rumah. Sangat memudahkan!
Tak perlu nak gigih sangat kena pikul air ber carton-carton kalau beli dipasaraya. Berat weyhh.. Boleh sakit pinggang dibuatnya! Huhuuu

Produk dan services lain yang JANTZEN ada tawarkan antara nya
11L / 19L Bottled
Water Purifier
Bottled Water
Retail Partner

So Nina rekemen pihak pengurusan pejabat bolehlah sediakan air mineral yang bagus untuk kesihatan staff mereka. Bila staff sihat, resultnya tingkatlah daya kerja yang lebih baik untuk syarikat. Haaa gitu.

Untuk kita MakPak ni, kalau tak mampu sediakan air mineral buat anak-anak minum setiap hari atleast seminggu 1-2 kali pun jadi laa.. Bersihkan dalaman dari bahan asing. Bila anak demam pun bagus bagi air mineral tau!

Order now at 1300-88-1313 or online at https://www.jantzen.com.my/.
CONTACT US : Hello@jantzen.com.my
Tel : 1300 88 1313 / 012 565 5133 / 03 8800 1533
Alamat : No.12, Jalan TPK 2/4 Taman Perindustrian Kinrara Puchong

Mon – Fri : 9am-6pm
Weekends: Off
Public Holiday: Off

Bila nak minum air mineral

Halah halahhh… bebila masa pun ok
Sejurus selepas bangun dari tido ke, sebelum tido ke atau bekalkan aje untuk anak ke sekolah. lagi cepat habis tatkala selepas beriadah bersenam. Gerenti sekejap ke 600ml  atau 1.5litter tuu habis.

Baca : nak kurus PLANK senaman paling senang tanpa peralatan , tak payah pegi gym pun. Plank mampu tegap dan kuatkan otot agar tidak gelebeh. Nina selalunya hujung minggu akan jalan-jalan taman je sebab Brisk Walk senaman paling mudah , senang citer brisk walk ni aktiviti sihat bersama keluarga. Santai-santai je

So dapat sesuatu dari story Nina hari ni?
Pasni beli nak beli air sila beli air mineral, lebih mudah tengok yang air tutup hijau. Tak dapat minum hari-hari, atleast seminggu 2 kali pun dah okey untuk kesihatan kita sekeluarga.

Related Post
Harta Pusaka Nenek
Harta Pusaka Nenek

Setelah sekian lama di perantauan akhirnya Rahmat pulang ke kampung untuk berjumpa dengan neneknya.Nenek : "Rahmat, nenek sudah tidak kuat Read more

Chicken Pox
Chicken Pox

Chicken Pox -  demam cacar  / demam campak Chicken pox yang dikenali dengan nama cacar air, jintungan atau bertih dalam Read more

Shaken Baby Syndrom (SBS)
Shaken Baby Syndrom (SBS)

Kisah yang ingin dikongsi buat semua ....Pesakit terakhir yang kami 'tidurkan' ialah bayi berusia 4 bulan. Bayi tersebut telah disyaki Read more

Paku Di Hati …
Paku Di Hati …

PAKU DI HATI...Ada seorang pemuda yang sangat pemarah. Dia tidak dapat mengawal kemarahannya walaupun ianya hanya satu masalah kecil sahaja. Read more

Please follow and like us:
6 Comments
  • Ammi
    Posted at 16:08h, 28 September Reply

    kat office dok guna Jantzen juga…tapi bukanlah mineral..RO je.

  • Nadia johari
    Posted at 15:04h, 29 September Reply

    Nad ajar anak-anak minum air putih lebih berbanding air manis. Nad pun beli berkarton-karton air Jantzen ni. senang

  • Ben Ashaari
    Posted at 19:06h, 29 September Reply

    mudah usung ke gym. terasa lebih segar airnya

  • Huda Halid
    Posted at 19:17h, 29 September Reply

    bagus yer boleh delivery sampai rumah..

  • Farah Samad
    Posted at 20:47h, 29 September Reply

    bagus ya Jantzen ni sampai rumah deliverynya. takyah susah2 beli kat kedai. tq kakNina shaew

  • Yanie Yusuf
    Posted at 20:54h, 29 September Reply

    Bagus lah. bny lg khasiat nya dan senang sbb ada delivery ke rumah terus. tq kak sharing

Post A Comment

Follow by Email
Instagram