Resipi Kuey Teow Goreng Bodo Paling Senang Sedap

Kuey Teow Goreng Bodo … Paling senang sedap!

Kuey teow goreng bodo paling senang tapi sedap

Holla … Dah agak lama aaaa Nina tak share resipi kann? Ok, Nina share santapan petang cum dinner tuk hari ni. Kuey Teow Goreng Bodo. Menu resipi paling sedap senang cepat mudah di masak.

Kenapa Nina dah lama tak share resipi?

Halah  hallahhh… Yolah, Nina tau ada sok sek sok sekkk cakap belakang kata dok tunggu resipi terbaru dari Nina. Sebab dah lama tak share resipi kannn? Gini laaa, bukannya Nina tak mau share cuma lately masa tu jeles sangat ngan Nina. Pas masak terusan hidang bagi anak-anak makan. Snap gambar pun tak done.
Dan … Alasan paling jujur sebenarnya Nina tak de resipi special pun nak dikongsikan.

Nina ni bukannya orang ada ada. Nehi nehi …
Kita orang kebanyakkan rakyat marhean jer. Paling tepat bak kata kerajaan golongan B40. Gituh! Kita bukan nya boleh mampu tiap hari masak yang sedap sedap belaka, menu yang bikin orang terliur, menu yang rare atau pun share resipi masakan viral yang sana sinin sinun dok femes kat group masakan. So sekarang udah ngertik kann..
Eh dah kenapa ala indon pulak. HAhaa

Kenapa panggil masakan BODO ?

Oh ya, makcik pakcik bawang jangan meroyan lak Nina panggil ni Kuey Teow Goreng Bodo ehh, sebab panggil Bodo ianya bermaksud resipi / menu paling ringkas, mudah, senang, campak² je dan jimat. Senang citer KOSONG. Lebih tepat menu Mur mur murah gitu. Rencah pun tak de, fishcake dan taugeh aje… Jadi laaa… Orang kebanyakkan gini laaa… Janji yang makannya tak BODOH! HAhaa

Kadang ada orang bilang makan roti bodo je = maksud roti kosong . Gitu laaa
Takyah laa serius sangat ehh.

Orang bijak jer masak gini sebab kos menu ni tak sampai pun RM5 dan boleh makan sekeluarga nan 7 orang ni hah.. Actually ramai jer yang dah biasa menu gini, tak caya pi Google Resipi Mee Goreng Bodo Paling Senang Mudah Cepat Sedap Ramai jer follow style Nina. Hot resipi ni kat carian google. OOpsss…

Resipi Kuey Teow Goreng Bodo Paling Senang Sedap

Resipi Kuey Teow Goreng Bodo Paling Senang Sedap

Bahan-bahan
1 packet kuey teow
1 biji bawang merah besar – dihiris halus
3 ulas bawang putih – ketuk pastu dihiris
minyak masak

Bahan sos (disatukan)
4 sudu besar sos tiram
4 sudu besar kicap lemak manis
3 sudu besar sambal nasi Lemak atau cili giling
1 cawan air

rencah-rencah;
fish cake dan fish ball
sayur taugeh
Carrot

Bahan hiasan;
Bawang goreng

Cara-cara
1- Panaskan minyak untuk menumis. Tumis bawang besar merah dan bawang putih hingga warna keemasan.
2- Setelah itu, masukkan segala sos dan air. Masak hingga mendidih.
3- Masukkan bahan rencah. Masak atas api besar hingga masak.
4- Masukkan kuey teow. Kacau rata kesemuanya hingga sebati dan kuah sedikit pekat
5- Sedia dihidangkan

Nak makan tuu, sila baca Bismillah yaa…. jangan gelojoh tak baik!

Related Post
Pergghhhh… Sedap! Resipi Udang Galah Masak Diraja
Resipi Udang Galah Masak Diraja Sedap Mudah Senang

Tu ari Geng pi pasar dia belikan Udang Galah! Walaweyy . . . Sekali sekala memang rasa heaven nikmati udang Read more

Wajib cuba! Resipi Kek Paling Mudah Sedap Blend jerr… Strawberi Cake
Resipi Kek Paling Mudah Sedap Strawberi Cake Blended

Sapa suka makan strawberi? Strawberry antara buah mewah yang sedap cantik. Ia juga simbol kasih Sayang. Mungkin sebab rasa dia Read more

Oh no! Nak cepat ni.. Ayam Masak Kicap jer laaa
Ayam Masak Kicap

Hai Nina.. Lama tak jumpa. Sekarang keje mana? Kita surirumah jer sekarang ni.. Wah syoklah eh.. ! Surirumah dok kat Read more

Menu paling Senang Cepat Resipi Sotong REX Masak Sedap
Resipi Sotong REX Masak Sedap

Hari ni kelam kelibut sikit. Semua benda rushing nak kena siapkan. Pepagi kena bawak Eilman jumpa pakar orthopedic berkenaan jari Read more

4 Comments
  • rahul janardanji
    Posted at 18:16h, 15 June Reply

    you have shared agood article

  • Easton Colton
    Posted at 20:54h, 20 June Reply

    Found your post interesting to read.

  • karan1816
    Posted at 13:51h, 21 June Reply

    visit our site to know more about credit cards

  • http://edusharky.com/
    Posted at 15:44h, 21 June Reply

    I switched from a regular company to IT. My teammate told me I had great skills, everything except computer science and materials from school. I need to tighten them up urgently. The company paid for training at edusharky and the main thing was that I chose a comfortable format and courses.

Post A Comment