Sinopsis Drama VILLA KRISTAL

Wow! Drama VILLA KRISTAL hot daring. Membongkar isu kekasih gelap skandal misteri komedi

Wow! Drama VILLA KRISTAL hot daring menggoda! Membongkar isu kekasih gelap skandal VIP. Genre romantik,  komedi, misteri.

Drama Kabir Bhatia tak pernah mengecewakan! Nina suka semua drama dari sentuhan beliau. Hebat!
Sapa aje tak tahu filem drama arahan beliau antara nya Cinta, Sepi, Nur Kasih The Movie, Pulang, Sangkar, Cinta Jangan Pergi.  Trending meletop. Hebat kan!

Terkini Drama VILLA KRISTAL menggabungkan empat aktres jelitawan.  Sapa tak kenal dengan Tiz Zaqyah, Mimi Lana, Jasmine Suraya ataupun Mawar Rashid, masing-masing punya aura mereka yang tersendiri.

Kalau Nina, paling suka lakonan Tiz Zaqyah sejak Nur Kasih The Movie.  Sedia maklum dah lakonan Tiz akan best.
Mawar Rashid lak selalu comel, chic,  manja ‘masuk’ dalam wataknya. Manakala Mimi Lana yang cantik, tinggi langsing pun tak pernah mengecewakan dalam lakonannya. Paling superb masa Drama Hati Yang Tersakiti. Mantap!
Cuma Jasmine Suraya bagi Nina agak kurang menonjol untuk watak utama sebelum ni tapi serius Nina suka karektor Jasmine Suraya dalam Drama VILLA KRISTAL ni. Kurlasss daring you!

Okies, Nina dah tonton trailer drama terkini VILLA KRISTAL. Mmm.. Serius Nina teruja, tak sabar nak tonton setiap episod. Nah . .  . Korang baca Sinopsis Drama Villa Kristal ni dan sure korang pun akan sama rasa excited nak tonton nanti.

Drama Villa Kristal
sebuah naskah genre drama, komedi, misteri

Kisah nya bermula dengan kisah kehidupan Hani (Mimi Lana) seorang novelis wannabe yang naif mencari bahan sensasi untuk novelnya.  Dia mendapat tahu bahawa isteri muda seorang Ustaz terkenal, Rose (Mawar Rashid) seorang selebriti terkenal, pengacara TV menetap di Villa Kristal.

Kenapa mereka ni nak cari suami orang?
Tak boleh ke cari lelaki single lain?
Bahagia ke mereka, boleh ke hidup dengan tenang?
Saya akan bongkar perangai sebenar mereka – Hani novelis

Sinopsis Drama VILLA KRISTAL

So Hani menyamar sebagai seorang menantu ahli politik dan cuba membongkar segala skandal, kisah hidup bermadu, perempuan simpanan, kekasih gelap yang penuh dengan rahsia dan kontrovesi golongan elit VIP terkenal yang mendiami kondominium eksklusif  di VILLA KRISTAL terutama kisah drama dan masalah rumahtangga Rose dan rakan-rakannya, Angel (Jasmine Suraya Chin) dan Diana (Tiz Zaqyah).

Angel merupakan kekasih gelap ahli perniagaan yang kaya berjaya bernama Robin (Alvin Wong). Angel seorang guru yoga yang cantik, bergaya, energatic, dan punya bermacam-macam bakat terpendam. Manakala Diana pula merupakan seorang usahawanita cantik yang berjaya, berdikari atas usaha nya sendiri. Penampilan Diana yang tegas, garang tapi sebenarnya ada rahsia yang dia sembunyikan.

Drama VILLA KRISTAL membongkar gosip, misteri, skandal dan tragedi

Sinopsis Drama VILLA KRISTAL

Sesuatu terjadi , entah macam mana Hani terjerumus ke dalam sebuah penyiasatan pembunuhan seorang jutawan hartanah –  Idris, (Tony Eusoff). Aduyai.. Tragedi ini telah merubah kehidupannya bersama wanita-wanita lain di Villa Kristal. Idris ni adalah bekas kekasih Diana. Hah! Adakah Diana ada kaitan dengan tragedi ni?

Skandal, curang, cinta 3 segi

Sebut Diana tetiba teringat kan Princess Diana. Kisah cinta 3 segi antara Puteri Diana, Putera Charles dan Duchess of Camille Parker-Bowles.

Sebut 3 nama ni sapa aje yang tak kenal kann?
Satu dunia tahu tentang kisah mereka. Tak terlepas dari isu harta, pangkat, status dan skandal. Dengan berani nya Putera Charles mengumumkan kekasih gelapnya pada dunia. Apapun kisah cinta mereka happy ending.

Memang tak dinafikan in real life kisah kekasih gelap dan kemewahan memang banyak. Ada yang sanggup jadi isteri ke-2, ada yang sanggup jadi perempuan simpanan asalkan hidup rasa bahagia, senang lenang penuh dengan kemewahan tanpa pedulikan orang lain. Selfish!? Entah laaa.. tapi golongan ni memang wujud sebab selalu je kita baca kisah mereka ni terutama bila lelakinya dari golongan VIP kannn?

Sinopsis VILLA KRISTAL

Babak ranjang panas dari Jasmine Suraya!

Hot meletop panas nama Jasmine Suraya angkara beberapa scene babak ranjang yang ‘berani’ oleh beliau untuk watak Angel bersama Robin. Aawww.. Tak caya korang pi tengok trailer.

“Sebenarnya tak ada pun sentuhan yang melampau antara saya dan Alvin Wong sebagai Robin. Pengarah menggunakan trick camera mencari sudut yang sesuai dengan babak intim tu. Apabila disunting nampak seperti babak yang penuh dengan keintiman Angel dan Robin” – Jasmine Suraya

Vavavaa…!! Pastinya ini antara daya penarik buat ramai penonton nak lihat hasilnya kann?

Nantikan siri drama WeTV Original pertama di Malaysia, Villa Kristal dibintangi oleh Mimi Lana, Jasmine Suraya, Mawar Rashid dan Tiz Zaqyah. Sebuah siri drama komedi yang diarah oleh Kabir Bhatia dan Jason Chong. Akan disiarkan secara percuma dan ekslusif di WeTV tidak lama lagi.

WeTV Malaysia

WeTV adalah perkhidmatan penstriman yang menyediakan kandungan tempatan video-on-demand (VOD) dan over-the-top (OTT) utama di Asia Tenggara. WeTV dapat dilayari melalui pelantar wetv.vip, atau menerusi aplikasi yang tersedia di Apple Store untuk pengguna iOS dan Google Play Store untuk pengguna Android.

Drama Villa Kristal
Episod: 13
Tarikh Tayangan: 4 March 2022
Rangkaian: WeTV Malaysia
Penulis Skrip: Nor Hazlin Nor Salam
Pengarah: Kabir Bhatia, Jason Chong
Produksi: Revolution Media Films

Barisan Pelakon
Mimi Lana sebagai Hani
Jasmine Suraya sebagai Angel
Mawar Rashid sebagai Rose
Tiz Zaqyah sebagai Diana
Tony Eusoff sebagai Idris
Alvin Wong sebagai Robin
Nazrief Nazri sebagai Ustaz Adib
Fadlan Hazim sebagai Detektif Isa
Sherry Ibrahim sebagai Ustazah Nur Sakinah
Maria Farida sebagai Shahila
Lee Yvonnez sebagai Jessica

Click >  > > > Tonton Trailer DRAMA VILLA KRISTAL 

Drama VILLA KRISTAL – MADU MANIS BERACUN

So dari kacamata Nina dah tonton trailer Drama VILLA KRISTAL ni best! Rekemen korang layan.
Kupasan isu dan konflik kehidupan yang selalu je kita nampak dan baca dalam timeline kita. Ada di mana-mana.
Gabungan empat aktres jelitawan ( Tiz Zaqyah, Mimi Lana, Jasmine Suraya dan Mawar Rashid ) memang merancakkan lagi naskah hebat ini. Watak derang memang match dengan karektor mereka. Ditambah dengan barisan pelakon lain yang hebat belaka.

Nina suka adanya scene komedi, chic catchy giler-giler style, misteri dan opkos beberapa scene yang tak ditayangkan di stesen TV. Yelah ni kan movie online so takde suntingan a bit daring, So kita lebih feel in the scene masa menonton . Faham ke acah-acah faham!? Acececehhh… Faham sambil senyum meleret kannn?  HAhaa

Drama VILLA KRISTAL mengupas isu semasa secara langsung , ya lebih tepat – skandal!
Tentang kisah wanita moden yang selalu kita dengar, saksikan setiap hari apa yang mereka lalui ditengah ibukota metropolitan. Luaran nya mereka ini memang kelihatan hot meletop cantik jelita bahagia ada segalanya  tapi apabila dikupas lebih mendalam mereka ini punya kisah  behind the scene disebalik apa yang kita biasa nampak.

Pelakon VILLA KRISTAL

Mereka punya kekuatan yang terpaksa dibina untuk bangkit  menangani kekurangan diri dan terus mengharungi rintangan kehidupan mereka. Persahabatan antara Hani, Rose, Angel dan Diana yang terjalin dengan ikhlas dalam drama ni pasti buat kita melekat setiap episod untuk ketahui more more more and more pasal mereka. Dah lah cantik, cute, elegant, mewah, style ada factor Wow dalam setiap watak. Suka tengok! Rasa inspire dengan style mereka

Jangan lupa saksikan jelitawan ni nanti di WETV MALAYSIA pada 4 March nanti

Ya  percuma je! Just download ke kat phone korang dari play store. Sebaiknya korang follow IG WeTV Malaysia untuk dapat tahu lebih lagi pasal Drama Villa Kristal ini. Check it out!

Korang suka watak yang mana satu ?
Jangan lupa share ngan Nina tau!

Related Post
Aroma Ikan Bakar Jeram, Kuala Selangor memang BEST..!!
Aroma Ikan Bakar Jeram, Kuala Selangor memang BEST..!!

As'salamualaikum dan Salam Sejahtera ... Pasti ramai yang suka makan seafood kan? Kat mana atau restoran mana yang selalu di Read more

Nak KURUS vs Sihat?? Iyer ke minum air rebusan Serai dan Halia boleh kurus? Apa khasiat nya..
nak kurus minum air rebusan khasiat serai halia

TIPS kurus air serai halia rebus dan minum natural dan selamat. Benar kah? Nak kurus tapi nak sihat juga ? Read more

REVIEW SCRUB MUKA TERBAIK NINA DAH GUNA BERKURUN LAMA
REVIEW SCRUB MUKA TERBAIK

Bila korang scrub muka? Seminggu sekali ke, seminggu 2 kali ke, setiap hari? Oh-hoo... Nehi nehi! Jangan setiap hari tau. Read more

FARM IN THE CITY TEMPAT BEST DAN BERBALOI bawak anak-anak jalan CUTI SEKOLAH
FARM IN THE CITY TEMPAT MENARIK CUTI SEKOLAH

Cuti Sekolah Menarik Farm In The City Berbaloi BEST dari Zoo Negara   Esok.. Yea esok....!! Cuti sekolah akan bermula. Seminggu Read more

Please follow and like us:
21 Comments
  • Marina
    Posted at 21:49h, 12 February Reply

    Tak sabar nak tengok. Trailer dia macam best

  • Fatin Diana
    Posted at 14:09h, 13 February Reply

    Banyak gak drama best kat weTV eh. Nak layan lah nanti. Bookmark duluuu

  • Dorsett Pink
    Posted at 19:54h, 13 February Reply

    Madu manis beracun?? Tajuk drama pun dah mengundang ni.. mesti best

  • Tini
    Posted at 09:17h, 14 February Reply

    Kalau cerita garapan Kabir Bhatia, memang jarang lah mengecewakan. Scene dan plot penceritaannya sentiasa disusun dengan mantap. Location penggambaran pun biasanya cantik-cantik. Baik, dah keluar nanti, confirmed nak tengok!

  • Saidila Abdul Rahman
    Posted at 21:59h, 14 February Reply

    Fuhhh baca tajuk pun dah best . Sekali tengok pengarah dia lagilah tak sabar nak tengok dan tahu jalan ceritanya. Pelakon dia pun semua best terutamanya Mimi Lana tu. Suka tengok dia berlakon.

  • Rawlins GLAM
    Posted at 22:15h, 14 February Reply

    25 Feb nie start ye? Teringin gak nak tengok drama Malaysia yang menyingkap kisah-kisah VIP nie kan. Jika KB yang direct, memang dijangka tidak akan mengecewakan.

  • Fadima Mooneira
    Posted at 22:50h, 14 February Reply

    Wow!!!!!! Sounds like a cool TV series to follow. It looks chic too. Reading your review makes me curious about it.

  • Bae Roslan
    Posted at 08:12h, 15 February Reply

    macam lawak je cite ni, okay nanti nak cari. thanks bagitau hahaha, bertambah list drama series untuk ditonton

  • Siennylovesdrawing
    Posted at 14:32h, 16 February Reply

    I’m now excited to check out & follow this drama after reading your story here , think I’m gonna addicted to chase this drama, lol Cheers Siennylovesdrawing

  • Kitkat Nelfei
    Posted at 15:02h, 16 February Reply

    Wahhh tiga tiga genre dalam satu! Confirm menarik ah! Serious dah lama tak tengok drama! Boleh la start from this one this year!

  • Sunshine Kelly
    Posted at 13:06h, 18 February Reply

    Another friend of mine also shared about this drama, i quite like this kind of storyline. Will try to watch it soon.

  • Julia Johari
    Posted at 16:21h, 21 February Reply

    Kak nina buat juju tak sabar nak tonton juga tau hahahaha okey save!

  • Mia Nova
    Posted at 23:03h, 01 March Reply

    The new WeTV original drama Villa Kristal is the latest sensation to hit the airwaves. Starring Mimi Lana, Jasmine Suraya, Mawar Rashid, and Tiz Zaqyah, Villa Kristal is a komedi drama with a twist. This is a great watch for lovers of rom-coms and komedi.

  • Addie R. Nelson
    Posted at 22:48h, 10 March Reply

    You have probably watched a lot of dramas in your life, but few of them are as hot as the new drama Villa Kristal. If you’re curious about how it all unfolds, read on for more information. This drama is based on the true events of a fictional Indonesian island.

  • Azhafizah MN
    Posted at 23:04h, 04 April Reply

    Gabungan 4 pelakon ni memang best. Suka jugak watak jasmine suraya tu. kadang kadang terhibur dengan dialog dia. Watak masing masing function. Suka cerita ni banyak plot twistnya. Memang tak sabar nak tengok setiap episod.

  • British Dissertation
    Posted at 15:59h, 11 April Reply

    British Dissertation Help presents excellent statistics dissertation writing assistance from professional writers and statisticians at the lowest prices. Our Statistics Dissertation Help is designed to meet your academic objectives by conforming to your guidelines and will fetch you a top grade. Our statisticians have the expertise and know-how to deliver you a customised and well-researched paper within the deadline.

  • Pingback:VILLA KRISTAL EPISOD AKHIR - Nina Mirza
    Posted at 03:40h, 19 April Reply

    […] Pelakon Drama VILLA KRISTAL Mimi Lana sebagai Hani Jasmine Suraya sebagai Angel Mawar Rashid sebagai Rose Tiz Zaqyah sebagai […]

  • John Brown
    Posted at 06:17h, 25 June Reply

    Is the drama Villa Kristal hot? That’s a tough question to answer, but a resounding yes! If you are a fan of this popular Indonesian soap opera, you’ll probably want to know more about Jasmine Suraya’s character. In the upcoming episode, she’ll play the role of a mysterious woman who can teleport. But, how can you be sure that she’s as hot as she’s made out to be?

  • Smarts Saving
    Posted at 18:02h, 25 October Reply

    Drama Villa Kristal is one of the most popular dramas on television in Indonesia. Its cast includes Mawar Rashid, Jasmine Suraya, and Mimi Lana. They all look chic and cantik in the drama. But the actress who catches my eye in the show is Nina. She has a sexy look that is very attractive and seductive.

  • 5.11 Tactical
    Posted at 23:15h, 27 October Reply

    If you want to watch a new drama that will make you laugh, you should check out Drama Villa Kristal. It is a romance drama that combines a romantic comedy with a mystery. It stars Mimi Lana, Jasmine Suraya, Tiz Zaqyah, Mawar Rashid, and Tony Eusoff. If you are a fan of the director’s other dramas, you can watch his other works such as Cinta and Jangan Pergi. You should watch the latest episode if you like the storyline and the acting.

  • Democracy Jeans
    Posted at 23:26h, 17 November Reply

    Apparently, WeTV has not only rolled out the big daddy but also a host of small but mighty ensembles. This list is composed of the stars of the show and those who have made it a home. The grand daddy of the bunch, of course, is Villa Kristal, a 300-episode drama that’s currently airing on prime time nights.

Post A Comment

Follow by Email
Instagram