Bedak SUCHI Umrah Haji

Bedak SUCHI tanpa pewangi pelbagai guna wajib bawa ketika Umrah Haji

“Mama, Eicha dah mandi … Nak pakai bedak SUCHI please..” Bedak SUCHI Umrah Haji

Setiap kali lepas mandi Eicha akan sapu bedak kat badan dan muka dia. Dah 3 tahun ni pandai siap sendiri, semuanya nak buat sendiri. Mujur dia bukan jenis buat main bedak. Lepas sapu kat muka nanti dia kata, 

“Mmmmmm… Mama ciyum Eicha. Lembut jer pipi Eicha kann”

Bedak SUCHI halal lembut sesuai untuk seisi keluarga selamat

Baby dan bedak memang tak dapat dipisahkan. Sejak baby kita akan sapu bedak kat badan dan muka baby untuk beri rasa kesegaran buat mereka. Kita pun sama kannn..?

Pakai bedak kat muka lepas mandi tu sangat sinonim. Wajib! Penyeri wajah. Bedak ni sapu kat badan akan membuat kita rasa segar dan sekaligus menghindarkan dari bau peloh dan bau badan yang yang kurang menyenangkan. Tak lupa kaki jugak. Setuju?

Anak lelaki Nina Eilman ni aktif bersukan. Sejak Nina rekemen dia pakai dulu bedak talkum SUCHI kat kaki sebelum pakai stokin. Serius tak sangka! Bedak Talkum SUCHI berkesan atasi masalah kaki berpeluh berbau. Selesai bau busyuk asyam stokin depa. Senang hati mama! HAhaa..

SUCHI Bedak talkum muka badan kaki atasi kaki berpeluh berbau

Bedak Talkum SUCHI Halal Selamat

Tak dinafikan Nina jatuh cinta dengan Bedak SUCHI ni. Tekstur nya memang sangat halus, lembut  dari bedak biasa. Nina sendiri suka pakai kat muka. Lepas sapu, kulit muka ni rasa gebu jer … 

Nina kan surirumah, bila dok rumah memang tak laaa nak bermakeup bagai. Step rutin selepas cuci muka, toner, pelembab Nina akan dap dap muka dengan bedak jer.. Bedak ni pengganti loose powder gitu. Sapu bedak muka nampak laa berseri-seri sikit kannn , idok lerr berkilat sememeh. 

Lepas pakai Bedak Talkum SUCHI, Nina calit sikit Lipbalm NUUR by Suchi.
Best giler lipbalm NUUR ni tau, pas calit dah tak perlu pakai lipstik dah. Warna dia tukar ikut darah gitu. Cantik!

 

Bedak Talkum SUCHI pilihan Nina

Suka tau dap dap Bedak SUCHI ni kat muka. Nina suka hasilnya! Kulit muka lembut, gebu, tak berminyak  muka. Suka laaa….!!

Selain pakai kat muka, anak-anak Nina pakai kat badan dan kaki. Berkesan hilangkan bau badan, peloh dan kaki berbau! Kaki dan badan sentiasa segar.

Bedak SUCHI tanpa pewangi sah ketika ihram. Wajib bawa untuk Umrah dan Haji

Produk SUCHI sememangnya di formulasikan HALAL. Ianya sah digunakan ketika ihram. Produk paling sesuai untuk jemaah Umrah dan Haji.  Produk SUCHI tiada pewangi dan alkohol. 

Kelebihan Bedak Talkum SUCHI 

– Bedak Suchi telah dirumus khas tanpa wangian dan alkohol.
– Sah digunakan ketika ihram.
– Sesuai untuk kegunaan harian di muka, badan dan ketiak mahupun kaki. 

Bedak Talkum ni juga dapat:
– membantu memutih
– menyerap lembapan berlebihan
– melindungi kulit daripada ruam
– menghilangkan bau badan serta menyerap kotoran yang terkumpul akibat peluh

Bedak talkum SUCHI Selamat 

Korang tengok part bahan-bahan, hanya talc dan Titanium Dioxide. Tiada bahan lain dan ianya selamat digunakan seisi keluarga. 

Titanium Dioxide ni ialah satu bahan mineral yang selamat dan biasa digunakan dalam produk kosmetik. Dalam sunscreen selalu ada Titanium Dioxide ni sebab ianya boleh melindungi kulit dari radiasi UVA dan UVB.

Kat mana nak beli Bedak Talkum SUCHI ?

Produk SUCHI ada butik di Galeri Muslim yang terletak di Senawang. Besar tu butik depa ni. Salute pada empunya! 

Alamat Galeri Muslim
361, Jalan Bandar Senawang 1, Pusat Bandar Senawang,
70450 Seremban Seremban (City) 70450

Kot korang jengjalan area Senawang, singgah Butik Galeri Muslim tentu korang akan terpegun nengok ada pelbagai lagi produk yang best-best ada kat sini. Bukan skincare jer, set travel Umrah Haji jer… Segala keperluan Umrah Haji ada! Koleksi jubah, kurta, tudung pun cecantik ada kat sini. Harga lak berpatutan. Tak caya pi tengok sendiri! 

Beli online Bedak SUCHI Umrah Haji

Buat yang dok outstation dont worry… Zaman serba canggih ni semua pun di hujung jari. Koragn boleh jer whatsapp depa dan order sana dan nanti produk tempahan korang erus di hantar ke depan pintu rumah korang. Settel!

Order Online  whatspp :-
018-2904373 Ummi
018-2904367 Ain

Harga : RM10 jer … 

Amacam tertarik? Untuk korang nak tahu lebih pasal produk SUCHI ni atau apa jua kelengkapan Umrah Haji yang lain, korang pi laaa mentelaah kat 

Website: https://suchiofficial.com/
Facebook: Facebook SUCHIByGaleriMuslim
Instagram: https://www.instagram.com/suchiofficial/
Telefon: 018-2909879

Okies! Mencari yang halal tu wajib dan produk bagus macam ni seronok Nina share ngan korang! Moga ianya memberi manfaat buat semua.. 

Baca : Hadiah terbaik buat Bakal Jemaah Umrah Haji. SET TRAVEL HALAL UMRAH HAJI

Bedak SUCHI Umrah Haji

Related Post
Harta Pusaka Nenek
Harta Pusaka Nenek

Setelah sekian lama di perantauan akhirnya Rahmat pulang ke kampung untuk berjumpa dengan neneknya.Nenek : "Rahmat, nenek sudah tidak kuat Read more

Chicken Pox
Chicken Pox

Chicken Pox -  demam cacar  / demam campak Chicken pox yang dikenali dengan nama cacar air, jintungan atau bertih dalam Read more

Shaken Baby Syndrom (SBS)
Shaken Baby Syndrom (SBS)

Kisah yang ingin dikongsi buat semua ....Pesakit terakhir yang kami 'tidurkan' ialah bayi berusia 4 bulan. Bayi tersebut telah disyaki Read more

Paku Di Hati …
Paku Di Hati …

PAKU DI HATI...Ada seorang pemuda yang sangat pemarah. Dia tidak dapat mengawal kemarahannya walaupun ianya hanya satu masalah kecil sahaja. Read more

Please follow and like us:
19 Comments
  • Pingback:Lip balm NUUR SUCHIByGaleriMuslim kosmetik HALAL Umrah Haji
    Posted at 16:50h, 19 December Reply

    […] Bedak Talkum lak pilihan Nina dari SUCHI gak. Best Bedak Talkum SUCHI ni. Tekstunya halus, mulus, lembut gebu jer selepas sapuan. Nina pakai kat muka as loose […]

  • Sis Lin
    Posted at 11:50h, 20 December Reply

    Walaupun baru pertama kali Sis dengar namanya Suchi, tapi dah dapat rasakan kewangian dan kelembutan bedak Suchi ni..mesti wangi kan…nanti nak juga cari di pasaraya Johor ni…

  • Salina Johari
    Posted at 12:04h, 20 December Reply

    Sal try pakai cleanser SUCHI pun dah jatuh cinta , ni belum lagi rangkaian produk yang lain. Baca review K.Niena pun cam dah tak sabar nak try . Online , terus beli la lepas ni.. buat ape nak tungu-tunggu kalau benda bagus

  • Fas
    Posted at 12:38h, 20 December Reply

    Wah posing maut nampak haha… menarik… blm pernah cuba bedak ni… tapi cantik namanya Suchi…dan halal…

  • Nurul aziyana
    Posted at 17:42h, 20 December Reply

    Banyak kali dah dengar pasal galeri Muslim ni. Banyak product Muslim kan. Ubat gigi suchi ade tak?

  • Marina
    Posted at 21:20h, 20 December Reply

    Belum pernah cuba lagi produk suchi ni. Nanti nak survey la

  • Slumberlady
    Posted at 22:18h, 20 December Reply

    Bagusnya bedak ni. Memang sesuai buat umrah dan haji.

  • Lala Kerry
    Posted at 22:58h, 20 December Reply

    Tak pernah dgr product pasal Suchi ni. Look good laa. Ingat lagi time kecil2 dulu always sapu beadk di seluruh badan juga. It’s a much for us. Thanks for sharing.

  • Racheal Loh
    Posted at 09:17h, 21 December Reply

    This looks great! I’m planning to buy this for my Muslim friends

  • Rawlins GLAM
    Posted at 10:46h, 21 December Reply

    Paling Rawlins tang letak talkum kat kaki tu. Rawlins pun amalkan tu sejak kecil sampai la sekarang.
    Yang penting selamat digunakan ye tak. Rawlins nak tengok la SUCHI nie jap.

  • Mohamad Khairil Bin Hassan
    Posted at 14:00h, 21 December Reply

    First time tahu pasal bedak jenama suchi ni. Tak pernah dengar pulak sebelum ni. Boleh lah cuba nnti.

  • aiman abdullah
    Posted at 14:35h, 21 December Reply

    product suchi yang sangat baik bagi semua golongan. Dengan harga rm10, murah je kan. boleh beli online je guys.

  • Huda
    Posted at 20:17h, 21 December Reply

    comel yer eicha anak akak yg kecik tu… pandai dia posing..geram jer tengok…
    baguslah bedak ada sijil halal ni. boleh hadiah kan pada saudara yang nak pergi mekah nanti.

  • Faries
    Posted at 20:39h, 22 December Reply

    Alahai comelnya nama bedak ni. Bagus nampaknya bedak ni. Saiz pun kecik dan mudah dibawa kemana2.

  • Nadia johari
    Posted at 01:22h, 23 December Reply

    Ya ampun murah betul harga bedak ni.. Nad dh pernh guna produk suxhi ni, cleanser dia.. Best. Nanti nak guna produk suchi yang lain

  • RAIHANAH AHMAD
    Posted at 10:17h, 25 December Reply

    tak pernah dengar lagi brand ni, kalau baik untuk dibawa ketika umrah/haji tentu bahan dia pun elok je kan insyaAllah

  • Lim
    Posted at 07:20h, 21 January Reply

    Sudah lama saya sedang mencari bedak tanpa pewangi dan juga cat bilik tidur anak yang bebas VOC.. Terima kasih untuk review ini!

  • laptop bags in karachi
    Posted at 02:32h, 18 September Reply

    Amazing and best wishes for you thanks for share.

  • Beverly Clay
    Posted at 21:05h, 30 December Reply

    I found this post very interesting and informative. Thank you for sharing your special thoughts with us. I definitely share this with my peeps.

Post A Comment

Follow by Email
Instagram