SWiPEL berkesan halau serangga

SWiPEL berkesan halau serangga dengan berkesan dan selamat

Korang tahu tak SWiPEL berkesan halau serangga dengan selamat terutama semut, lipas, lalat? Mudah sangat nak guna,  Spray spray  lap je.  Untuk tanaman mahupun kucing pun boleh hapuskan kutu haiwan. Menarik kann?

Okies hari ni tak de sharing resipi tapi Nina nak share tips berkesan halau serangga terutamanya semut, lipas, lalat yang selalu Nina amalkan. Cara ni memang menjadi dan ianya amat memudahkan lagi urusan kita MakMak kemas  rumah.

Bukan apa, serangga seperti semut, cicak, lalat yang seangkatan dengannya teruatama LIPAS memang bikin stress!
Walaupun sang lipas tu dok diam membisu, ghisauu weyhh..  Sekali dia terbang, dengan kita sekali tetiba ada kuasa boleh terbang. Seram! HAhaa

SWiPEL berkesan halau semut lipas serangga

SWiPEL berkesan halau serangga

Hah .. Ini lah spray yang selalu Nina gunakan untuk membersih rumah Nina.
Mudah sangat digunakan. Spray spray spray je, pastu lap. Selalunya Nina spray lap kat atas table top dapur, meja makan, coffee table atau memana tempat yang Nina rasa perlu untuk mencegah serangga datang.

SWiPEL  berkesan halau serangga

Ya, tidak mampu menafikannya. Sememangnya berkesan!
Dengan pekatan SWiPEL 99.9% antibakteria SWiPEL AFY Haniff Serai Wangi yang baru ni lebih efektif!

SWiPEL Kitchen Cleaner Serai Wangi

SWiPEL  Serai Wangi Kitchen Cleaner

Suka giler guna SWiPEL AFY Haniff Serai Wangi Sprayer ni sebab dia bukan jer membersihkan dapur Nina sampai licin berkilat, menghilangkan minyak, kekotoran dengan mudah malah dengan aroma serai wangi nya mampu bertindak menghalau serangga seperti semut, lipas dan lalat. Pelindungan selama 8 jam!

Cara guna SWiPEL  Kitchen Cleaner

1. Goncang kejap botol dan sembur pada permukaan yang hendak dibersihkan. Biarkan kejap dalam  5 saat.
2. Pastu lap dengan kain kering dan bersih. Settel!

Mudah sangat kannnn?
Sambil membersihkan permukaan, rumah pun wangi dengan aroma serai wangi dan sekaligus bertindak menghalau serangga. Nyah kau!

SWiPEL Serai Wangi Berkesan Halau Serangga Semut Lipas Lalat Tikus

Tengok ni…
Ini lah pencuci lantai yang Nina paling suka guna tuk mop rumah kecik Nina. Jangan tanya sehari berapa kali Nina mop rumah.  Nina mengaku jujur,  Nina cerewet sikit orangnya. Heheh…

Jimat! Pakai sikit jer mampu membersih, menyegarkan dengan aroma serai wangi nya dan sekaligus bertindak menghalau serangga. Nina suka wangi segar jer rumah lepas mop rumah. Nyamuk pun takde. Love love!

Cara pengunaan SWiPEL Floor Cleaner

1.  Goncang botol, larutkan Pati Serai Wangi AFY SWiPEL ke dalam baldi mengikut sukatan yang dicadangkan
2.  Mop lantai menggunakan larutan tersebut. Biarkan tanpa perlu dibilas.
3.  Untuk kotoran degil dan masalah serangga berkeliaran, tuangkan sedikit Pati Serai Wangi AFY SWiPEL terus ke atas permukaan tersebut. Mop jika perlu.

Sukatan
1/2 baldi (5 litter) + 60ml = sedia digunakan.

99.9% Anti-bakteria

Bahan anti-bakteria bertindak membunuh kuman serta merta dan membersihkan permukaan lantai dengan berkesan. Lantai rumah kita nanti kekal bersih dan selamat. Licin jer nanti.. Tidak melekit.

AFY SWiPEL Serai Wangi mampu hapuskan kutu kucing, anjing dan kuda

SWiPEL Serai Wangi Hapuskan Kutu Kucing dengan Semulajadi selamat

Comel kannn si bulus oren ni? Nama dia Garfield
Sejak Koko mati, Garfield  pulak yang selalu singgah makan dan sesekali menghiburkan anak-anak Nina. Alhamdulillah … Terubat rindu pada Koko.
Nina notis ada tertera di botol, SWiPEL mampu hapuskan kutu kucing, anjing dan kuda. Teruja Nina nak cuba kat Garfield Nina nanti.

Cara Hapuskan Kutu Kucing, Anjing, Kuda

1.  Basahkan haiwan peliharaan secara menyeluruh.
2.  Larutkan sedikit Pati Serai Wangi SWiPEL dalam shampoo haiwan peliharaan
3.  Ratakan shampoo pada si bulus, mandikan seperti biasa. Bilas bersih
4.  Gunakan 2 kali seminggu untuk menghalau kutu.

Selain Floor Cleaner, SWiPEL ada beberapa produk lain yang hebat juga. Antara lain yang Nina dah cuba dan sukakannya adalah Kitchen Cleaner dia.

SWiPEL Serai Wangi Berkesan Halau Serangga Semut Lipas Lalat Tikus

SWiPEL AFY Haniff berkesan menghalau pepijat

Sejujurnya Nina belum pernah cuba tapi kat botol ada tertera SWiPEL Kitchen Cleaner boleh di spray kat kain, sofa dan katil.
Spray jer  kat tilam, biarkan kering selama sejam atau sebaiknya semalaman. Gunakan 2 kali seminggu untuk menghalau pepijat.
Korang yang mana ada masalah pepijat boleh laaa cuba!

Penghalau Ulat Serangga di Pokok Bunga dan Tumbuhan – SWiPEL AFY Haniff Serai Wangi mampu atasinya!

Ahaa… Bukan apa mampu membersihkan kekotoran, SWiPEL Serai Wangi Kitchen Cleaner ni berkesan menghalau ulat serangga yang ada kat pokok bunga ataupun tumbuhan korang.

Cara halau ulat serangga di pokok bunga dan tumbuhan dengan selamat

1.  Goncangkan botol dan campurkan SWiPEL Serai Wangi dengan air pada nisbah 1:3.
2.  Sembur ke atas permukaan pokok dan bunga.
3.  Gunakan 2 kali seminggu untuk halau ulat serangga tumbuhan.

Sejak Nina gunakan SWiPEL Serai Wangi,  payah dah nak jumpa serangga dalam rumah Nina ni. Good job SWiPEL!

Kat mana nak beli SWiPEL?

Femes giler produk AFY Haniff ni. Senang didapati. Kat memana pasaraya dah ada seperti di Mydin, Tesco, Giant, Aeon Big, Econsave, Jusco, Family Store dan banyak lagi.

Tapi la ni semua pun dihujung jari.  Korang order jer online. Mudah senang.
Korang cubalah…  Tak cuba tak tahu iyer tak?
Nahh .. Link direct ke produk SET SUPER JIMAT SWiPELhttps://bit.ly/3HXRKKK

Apa kata Nina tentang  SWiPEL ?

Tak mo cakap banyak. Penat dah citer kat atas. Rekemen korang cuba!
InsyaAllah tak akan mengecewakan. Memang berkesan!
SWiPEL mampu membersih, menyegarkan dengan aroma serai wangi nya dan sekaligus bertindak menghalau serangga dengan efektif.

Untuk info lebih lanjut dan tengok produk lain yang best-best dari AFY Haniff , boleh laaa korang mentelaah dan intai di

Facebook: https://www.facebook.com/AFYconsumer/
Instagram: https://www.instagram.com/afyhaniff/
Tiktok : https://www.tiktok.com/@afyhaniff
Website: http://afyhaniff.com
Shopee : https://shopee.com.my/afyhaniff

SWiPEL berkesan halau semut lipas cicak serangga

Oh ya… Sikit laaaa pesanan dari Nina yang comel cehhh… perasan
Nanti bila rumah dah bersih, no more serangga semut, lipas, cicak dan yang seangkatan dengannya korang kena laaa  amalkan cara hidup yang lebih bersih dan konsisten. Kalau masih makan terabur, sepah-sepah tak kemas, tak sapu dan tak mop… Hurmm…. tak dapek den nak nolongnya.

Adios, jaga kebersihan!

Related Post
Harta Pusaka Nenek
Harta Pusaka Nenek

Setelah sekian lama di perantauan akhirnya Rahmat pulang ke kampung untuk berjumpa dengan neneknya.Nenek : "Rahmat, nenek sudah tidak kuat Read more

Chicken Pox
Chicken Pox

Chicken Pox -  demam cacar  / demam campak Chicken pox yang dikenali dengan nama cacar air, jintungan atau bertih dalam Read more

Shaken Baby Syndrom (SBS)
Shaken Baby Syndrom (SBS)

Kisah yang ingin dikongsi buat semua ....Pesakit terakhir yang kami 'tidurkan' ialah bayi berusia 4 bulan. Bayi tersebut telah disyaki Read more

Paku Di Hati …
Paku Di Hati …

PAKU DI HATI...Ada seorang pemuda yang sangat pemarah. Dia tidak dapat mengawal kemarahannya walaupun ianya hanya satu masalah kecil sahaja. Read more

Please follow and like us:
1 Comment
  • Prabh
    Posted at 15:34h, 10 August Reply

    You have shared a great information through your article, thanks for sharing it and keep it up. visit our website to know more about personal finance and credit cards

Post A Comment

Follow by Email
Instagram