ROTI CANAI KAYU ARANG MELAKA MAKAN SARAPAN PAGI SEDAP MELAKA

Roti Canai Kayu Arang Melaka wajib singgah Sarapan pagi sedap

Roti Canai Kayu Arang Melaka wajib singgah untuk sarapan pagi
Padan laa ramai kata sedap. Dia punya beratur usah citer. Panjanggggg…!!

Akhirnya
Yeayyyy kita dah sampai!
Bertahun jugak dok ulang alik Melaka takde rezeki breakfast kat sini. Aahh … Selalu.
Yang tahu je tahu kenapa kitaorang suka datang Melaka. 🤭😂

Dan kini , Alhamdulillah rezeki. Tercapai food list nak rasa , nikmati Roti Canai Kayu Arang

Roti Canai Kayu Arang Melaka

ROTI CANAI KAYU ARANG MELAKA MAKAN SARAPAN PAGI SEDAP MELAKA

Pepagi lagi kitaorang dah sampai
Buka jam 7am kitaorang dah terpacak kat sini.
Gigih walaupun belum mandi. Ssyyhhhhh 🤭
Lantak laaa bukannya nanti masa mesin scan suhu tuu tau belum mandi tak boleh masuk ke kannn? 😂😂

Thumb up 👍
Sistem order mudah dan lancar
Beratur je… Sampai turn just inform berapa pax, depa akan inform meja mana.
Terus order makanan dan bayau!

Sila order extra! 

Nak pesan
Sila order lebih masa order
Sebab nanti kot tengah makan tetiba rasa nak tambah roti sila laaa bertabah menunggu. Ikut turn kann.. so sebaiknya order je lebih. Mudahkan keje orang lain mudahkan emosi kita.

ROTI CANAI KAYU ARANG MELAKA MAKAN SARAPAN PAGI SEDAP MELAKA

Roti Canai Kayu Arang ni memang sedap.
Puashati 👍👍
Roti nya lembut, memang terasa smoke smoke gitu. Kuah pun sedap. Oh ya, roti boom pun sedap. Tak oily!

Memang sedap! Ada pelbagai pilihan menu lain juga

Selain femes roti canai kayu arang ni ada pelbagai menu lain juga. Ada nasi lemak, lempeng, Mee Kari, lontong, soto, satay pun ada. Semua sedap.

Harga
Don’t worries.
Walau kedai ni femes, harga standard roti canai kedai biasa. Bagus kannn

Selesai makan, terkejut tengok dia punya Q
Panjanggggg sampai tempat parking. Mujur kitaorang datang awal.
Roti Canai Kayu Arang Melaka wajib singgah kalau korang bercuti atau berada di bumi Melaka Bersejarah. Ada  pelbagai menu sarapan pagi yang superb sedap. Harga pun tak luar biasa. Patut laa viral

ROTI CANAI KAYU ARANG MELAKA MAKAN SARAPAN PAGI SEDAP MELAKA

Alhamdulillah
Nanti kitaorang datang breakfast lagi kat sini.
Next time nak pacak sini jam 7am lagi. Puashati datang awal, beratur belum panjang, semua cepat, mudah dan smooth. Terbaik laaa Roti Canai Kayu Arang Melaka.

Related Post
Harta Pusaka Nenek
Harta Pusaka Nenek

Setelah sekian lama di perantauan akhirnya Rahmat pulang ke kampung untuk berjumpa dengan neneknya.Nenek : "Rahmat, nenek sudah tidak kuat Read more

Chicken Pox
Chicken Pox

Chicken Pox -  demam cacar  / demam campak Chicken pox yang dikenali dengan nama cacar air, jintungan atau bertih dalam Read more

Shaken Baby Syndrom (SBS)
Shaken Baby Syndrom (SBS)

Kisah yang ingin dikongsi buat semua ....Pesakit terakhir yang kami 'tidurkan' ialah bayi berusia 4 bulan. Bayi tersebut telah disyaki Read more

Paku Di Hati …
Paku Di Hati …

PAKU DI HATI...Ada seorang pemuda yang sangat pemarah. Dia tidak dapat mengawal kemarahannya walaupun ianya hanya satu masalah kecil sahaja. Read more

Please follow and like us:
12 Comments
  • ummi nani
    Posted at 22:01h, 08 December Reply

    nak try tapi memandangkan ramai kata kena beratur panjang.. aduiii lemah! Kena p juga ni nanti.

  • Chaza Xiaojie
    Posted at 09:01h, 09 December Reply

    Cx pon tak try lagi kak nina. Madang panjang beratur most of the viral place dekat melaka yg makan² memang cx paling lambat nak pergi try. Hahaha

  • Mama Kembar Tiga
    Posted at 10:20h, 09 December Reply

    Akhirnya dapat gak yaa Nina makan kat situ hehe. I dah pi, memang sedap roti dia. Betoi kena order banyak siap siap bagi puas makan.

  • Eiza Hasniza
    Posted at 15:33h, 09 December Reply

    Tempat viral memang kena pi awal. Kalau lambat… beratur panjanglah jawapnya. Nampak best semua menu yang ada.

  • Fadima Mooneira
    Posted at 16:29h, 09 December Reply

    The roti canai and satay look soooooo yummy. Reading your review makes me want to dine here. Thank you for sharing your review of this restaurant with me.

  • Fadima Mooneira
    Posted at 16:29h, 09 December Reply

    The roti canai and satay look soooooo yummy. Reading your review makes me want to dine here. Thank you for sharing your review of this restaurant with me. Good review.

  • yusmaliza
    Posted at 21:56h, 09 December Reply

    amboiiii..camne ni saya org melaka pun tak tahu ni..huhuhu…tengok gambar2 yang disharekan pun dah boleh bayang kesedapannya… nanti nak pergilah…hiihihi

  • Bae Roslan
    Posted at 08:12h, 10 December Reply

    pernah dengar kedai ni tapi tak pernah try lagi, boleh masuk list lepas ni thanks sharing

  • The Foodie Passport
    Posted at 08:44h, 10 December Reply

    Pernah dengar tentang roti canai ini. memang tempatnya sangat ramai. Best review. I tengok jadi nak pergi sekarang untuk cuba dia punya roti.

  • Bella Jamal
    Posted at 04:13h, 12 December Reply

    wah terliur kita dibuatnya. Bukan tak biasa makan roti canai, tapi borong makan kedai mamak punya. Pling sedap kalau melayu buat dgn kuah dal dia memang beza rasa. terbaikla pakai kayu arang.

  • Nurul Najwa binti Johari
    Posted at 07:47h, 12 December Reply

    Fuhhh roti canai roti arang ni kita penah makan tmpt kita sedap gak rasa… Lagi kalau kuah banjir hehehe… Nampak sedap kt sini.. Nti boleh try la

  • Kitkat Nelfei
    Posted at 15:33h, 17 December Reply

    Valid point ni kan 🙂 Kena extra order 😛 Nell kalau g makan sini confirm order extra satu or dua.. sure tak cukup or puas… aduhhh Nell craving pulak lepas baca ni… 😛 dah dua kali tak kesempatan merasa sebab sampai sana lewat dan beratur panjang..

Post A Comment

Follow by Email
Instagram