RICHWORKS Platform bantu Usahawan

RICHWORKS Platform bantu Usahawan berjaya terbukti tahun 2021 jualan cecah

RICHWORKS Platform bantu Usahawan berjaya terbukti tahun 2021

USAHAWAN RICHWORKS 2021 TERUS MELAKAR KEJAYAAN WALAUPUN DIKALA PENDAMIK 2021

Sebut aje nama Datuk Wira Dr Azizan Osman atau RICHWORKS semua pun kenal. Satu platform dimana para usahawan belajar selok belok, teknik, tips ingin berjaya dalam perniagaan. Bah kan ramai yang berjaya dan terus melakar kejayaan walau dikala pendemik.

Nina bertuah kerna pernah diundang dalam salah satu majlis anjuran RichWorks pada May 2021 – Zero Kos Marketing  . Sejujurnya masa ni Nina kagum dengan semangat para usahawan dan teruja nak tahu bagaimana mereka ini mampu mengorak kejayaan walau masa tu saat getir pendemik melanda dunia. Hebat!

RICHWORKS Tiada yang mustahil

Tak percaya tonton Perjalanan RICHWORKS 2021

Amacam? Hebat kannn para usahawan RICHWORKS.
Okey, Nina ringkaskan dari video ke catatan tuk korang sesama rasai aura positif dari Richworks

Perjalanan RICHWORKS 2021

Bila bercerita mengenai musibah dan ujian tahun 2021, ramai orang di luar sana termasuk bangsa usahawan apabila Pengasas RichWorks International Sdn. Bhd. (RichWorks), Datuk Wira Dr Azizan Osman bersama 31 ahli keluarganya dijangkiti COVID-19.  Ibu mertua Dr Azizan meninggal dunia dan beliau sendiri bertarung dengan maut selepas doktor mengatakan sudah tidak ada harapan jika tiada perubahan positif selepas dimasukkan mesin bantuan pernafasan.

Alhamdulillah, keadaan beliau semakin baik dan bagi Dr Azizan, peluang kedua diberikan Allah SWT akan digunakan sebaiknya untuk memberikan lebih lagi kepada bangsa usahawan terutama dalam bimbingannya.

Zero to Million Richworks

RICHWORKS Platform bantu Usahawan Berjaya Dalam Perniagaan

Secara keseluruhan pada tahun lalu, RichWorks dapat membantu hampir 605,000 orang melalui 13 program keusahawanan yang ditaja sepenuhnya RichWorks pada tahun lalu. Malah salah satu program kami iaitu Wanita Bangkit Berniaga (WBB) juga mendapat pengiktirafan kerajaan bila disebut dalam Dewan Rakyat sebagai rakan kolaborasi Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat.

Bukan setakad perkongsian ilmu , malahan bantuan kemanusian turut di sumbangkan yang mana menurut Ketua Pegawai Perniagaan RichWorks, Radz Mohd. memberitahu, pihaknya tak ketinggalan dalam menyumbang kembali kepada masyarakat melalui Pertubuhan Kebajikan RichWell (RichWell).

RichWorks prihatin

“Kempen #RichWellBantu yang digerakkan Dr. Azizan bermula Julai tahun lalu, berjaya mengumpulkan RM501,497 untuk bantu lebih 2,000 keluarga. “Tidak berhenti di situ, sumbangan kilat berjumlah RM500,000 dikumpulkan daripada usahawan kami dan RichWorks sendiri dalam 24 jam bagi mangsa banjir di Selangor pada 18 Disember tahun lalu,” ujarnya.

RICHWORKS #RichWellbantu

Dari aspek lain, RichWorks bersama ahli Titanium & Spire turut menyumbang sebanyak 762 ekor kambing dan 84 ekor unta bernilai RM824,160 dalam ibadah korban kali ini. Selain itu, ahli Titanium dan anak didik RichWorks juga menaja 9 pelajar ke Tarim Yemen dengan sumbangan sebanyak RM180,000 sempena Maulidur Rasul. Begitulah bila ramai yang telah berjaya dalam bidang ekonomi, tampil berkongsi semula rezeki dengan mereka yang memerlukannya, Alhamdulillah..

Dengan tekad untuk melahirkan lebih ramai lagi usahawan yang perlukan sokongan , panduan dan bimbingan , syarikat bimbingan dan latihan pembangunan usahawan paling berjaya di negara ini tetap meneruskan misi dalam membangun dan mengembangkan usahawan ke tahap lebih tinggi.

Alhamdulillah pada tahun lalu, jumlah keseluruhan peserta mentoring RichWorks iaitu Titanium, Spire dan EliteX berjumlah 1,855 orang dengan jualan terkumpul RM3.7 bilion. Bagi ahli Titanium saja, sebanyak 312 usahawan berjaya hasilkan RM3.2 bilion, RM495 juta (519 ahli Spire) dan RM46.9 juta (1,024 ahli EliteX).

RICHWORKS Platform bantu Usahawan Berjaya Dalam Perniagaan

RICHWORKS Platform bantu Usahawan Berjaya Dalam Perniagaan
Perjalanan 2021 buktikan waktu pendamik usahawan RichWorks berjaya capai jualan RM1 juta!

Melalui program bimbingan Spire yang menyediakan usahawan capai jualan RM1 juta pertama setahun, sebanyak 72 usahawan berjaya mencapainya. Bukan itu saja, 77 bisnes di bawah bimbingan RichWorks mencapai jualan lebih RM10 juta, lima bisnes (RM50 juta ke atas) dan lima bisnes (RM100 juta ke atas) pada 2021.

Inilah hikmah di sebalik ujian dan syukur atas kejayaan sepanjang 2021 lalu, itulah sedikit sebanyak perjalanan RichWorks yang usahakan dan akan dipergiatkan lagi tahun baru ini, insyaAllah. Moga usaha RichWorks untuk membantu lebih ramai bangsa usahawan dan misinya akan dipermudahkan dan diberkati oleh Allah SWT.

Bangun dari jatuh dan kesukaran bukan lah satu yang mudah untuk di lakukan, namun dengan adanya sokongan moral, bantuan dari segala aspek yang diperlukan dan yang paling utama doa untuk terus di berikanNya peluang melangkah dengan izinNya jua, In Shaa Allah mampu untuk kita realisasikan dan dicapai, Aamiin.

RICHWORKS Platform bantu Usahawan Berjaya Dalam Perniagaan

RICHWORKS Platform bantu Usahawan Berjaya

Syarikat bimbingan dan latihan keusahawanan terbesar dan paling berjaya di Malaysia khususnya dari segi penjenamaan & pemasaran serta kepimpinan. Tidak dinafikan RichWorks Platform bantu usahawan berjaya!

Sejak 2008, RichWorks telah melatih lebih dari 10,000 syarikat menerusi Master Coach Azizan Osman dan menarik lebih daripada 1,500,000 peserta dalam lebih 1,500 acara dan seminar live dan dalam talian (virtual online).

Dengan rekod prestasi terbukti, strategi perniagaan dan program mentoring, RichWorks berjaya membantu membina beribu-ribu usahawan dan jutawan yang berjaya dalam tempoh 6-24 bulan.

Visi RichWorks adalah menjadi ‘Netflix’ Pendidikan Usahawan dengan 100 juta pelanggan menjelang 2025 dengan akses mudah ke kandungan berorientasikan results dan penyelesaian yang dipercayai di platform dalam talian – RichWorks.com untuk Inspire, Educate & Add Value kepada komuniti di seluruh dunia.

Yakinlah! Setiap usaha dengan komitmen dan disiplin pasti ada ganjarannya! InsyaAllah  . . .

Related Post
Harta Pusaka Nenek
Harta Pusaka Nenek

Setelah sekian lama di perantauan akhirnya Rahmat pulang ke kampung untuk berjumpa dengan neneknya.Nenek : "Rahmat, nenek sudah tidak kuat Read more

Chicken Pox
Chicken Pox

Chicken Pox -  demam cacar  / demam campak Chicken pox yang dikenali dengan nama cacar air, jintungan atau bertih dalam Read more

Shaken Baby Syndrom (SBS)
Shaken Baby Syndrom (SBS)

Kisah yang ingin dikongsi buat semua ....Pesakit terakhir yang kami 'tidurkan' ialah bayi berusia 4 bulan. Bayi tersebut telah disyaki Read more

Paku Di Hati …
Paku Di Hati …

PAKU DI HATI...Ada seorang pemuda yang sangat pemarah. Dia tidak dapat mengawal kemarahannya walaupun ianya hanya satu masalah kecil sahaja. Read more

Please follow and like us:
5 Comments
  • Farah Wahida bt putra
    Posted at 22:19h, 19 January Reply

    Perjalanan yg pernuh liku.. alhamdulillah Richworks berjaya bantu ramai usahawamn negara Kita ..terbaiklah

  • Hafiza Aizzawa
    Posted at 10:22h, 20 January Reply

    Semoga dgn usaha ini dapat membantu lebih ramai usahawan untuk berani bangkit berniaga

  • Mar Mansor
    Posted at 15:37h, 21 January Reply

    Tahniah buat team RichWorks dalam membantu dan membimbing para usahawan. Moga terus maju jaya.

  • Ryan A Mitchell
    Posted at 18:33h, 24 January Reply

    This is a great idea to share your blogs with us because your Article helps us to learn so many things through your blogs. Thank you so much admin for uploading such amazing content with us your blog is really helpful for me. wish you all the best for upcoming comments.

  • Cik Nor
    Posted at 09:24h, 27 January Reply

    memang terbaik lah Richworks..

Post A Comment

Follow by Email
Instagram