Kat mana beli ONLINE set Kelengkapan Umrah Haji | Galeri Muslim

Kat mana beli ONLINE kelengkapan Umrah Haji? GALERI MUSLIM Terbaik …!!

Dapat panggilan / surat yang menyatakan kita berpeluang menunaikan Umrah mahupun Haji antara moment terindah buat semua umat Islam kann..??

Baru-baru ni Nina ada share pasal  Apa hadiah terbaik untuk bakal jemaah Umrah Haji  kann…? Ramai bersetuju Set SUCHI sememangnya adalah hadiah terbaik selain kita hulurkan cash.  Secara tak langsung, tanpa kita sedar bila kita memberi  benda yang di luar kotak seperti ini akan lebih memudahkan urusan mereka kat sana dan sekaligus memberi manfaat untuk mereka. Berkat!

SUCHI Set Travel Umrah Haji

Selain menghadiahkan set SUCHI ada lagi yang lebih membawa erti buat bakal Jemaah. Yang ini buat aje sesuai buat hadiah, malah untuk bakal Jemaah sendiri wajib ada! Kelengkapan dan keperluan penting buat Jemaah Umrah Haji.

Kebiasaannya ramai gak yang akan ke Tanah Suci di bulan Ramadhan nanti menunaikan Umrah. Ambik berkat berpuasa di sana katanya.

Apa checklist keperluan kelengkapan penting wajib beli nak pergi menunaikan Umrah Haji

Buat yang pertama kali berpeluang ke Tanah Suci Mekah, ini antara soalan wajib  yang akan bermain dalam minda sejurus dapat surat menunaikan Haji mahupun Umrah kann? Bila Mak Pak dapat yang dapat tawaran, anak-anak tentu akan excited lalu akan google senarai checklist keperluan kelengkapan Umrah Haji .

Kat mana beli ONLINE set Kelengkapan Umrah Haji ?

Ahaa… ini plak soalan kedua yang selalu dok tertanya tanya. Sebenarnya ada jer banyak butik yang jual terutama dalam Mall. Cuma nya korang akan terpaksa pegi dari satu butik ke butik lain untuk melengkapkan checklist senarai kelengkapan Umrah Haji korang. Sebabnya butik-butik gini kebiasaannya akan jual kelengkapam wajib jer sedangkan banyak lagi keperluan lain yang wajib ada juga.

Buat pembaca setia blog Nina, eh! ada ker Ya korang laaa… . Ingat tak Nina pernah share adanya kedai one stop center yang jual semua kelengkapan dan keperluan Umrah Haji yang terletak di Senawang. Alaaa yang Nina citer Nina pakai lipbalm NUUR SUCHI yang best tuuu…

Galeri Muslim sediakan servis pembelian ONLINE

Kedai Galeri Muslim ni terletak di Senawang. Kedai yang besar, kemas tersusun, staff ramah tamah, ada diskaun hebat dan lengkap. Apa aje pasal kelengkapan Umrah Haji ada kat sana!

Alaaa…. Macam jauh laaa nak ke sana
Kita tak de masa nak ke sana beli keperluan Umrah Haji
Tak sempat nak bawak Mak Pak dari kampong beli kelengkapan
Tak tahu laaa apa yang penting kena beli
dann …. Akan banyak lagi persoalan dan alasan yang tercipta

Buat apa susah-susah! Beli Online  Set Kelengkapan Haji & Umrah

Ada eh? Aha… Sekarang ni segalanya di hujung jari. Kurlasss seyh.. Buat apa susah-susah keluar pi cari kat butik luar sana pastu kena lak barang yang kita nak tak de stok. Kena lagi pi cari kat butik lain, dan lagi kecewa tak de. Sedey kann… Belum campur tolak masa, tenaga, petrol, parking bagai…. Huhuu..

Beli ONLINE kelengkapan Umrah Haji di Website GaleriMuslim

Segalanya ada! Korang yang tak tahu, buntu nak beli apa, korang pi tengok sendiri website Galeri Muslim. Depa dah siap-siapkan set untuk korang. Senang kann..?? Opkos korang boleh pilih nak beli set  asas wajib beli  atau nak beli yang sampingan.

Meh Nina share apa yang ada dalam website Galeri Muslim. Ini antara keperluan wajib dan kelengkapan yang gerenti korang akan beli. Depa dah sesiap packing by set so ianya amat memudahkan korang membuat pilihan. 

Set Kelengkapan Umrah Haji Lelaki 

Set Asas dan Set Penting antara yang korang harus ada.

Nina share tuk korang size dan ukuran untuk Lelaki. 

FREE Postage , ada FREE gift lagi …

Apa yang menarik bila korang beli Online Set kelengkapan Umrah Haji di Galeri Muslim ni , Postage FREE! Korang jimat banyak benda. Selain jimat petrol, parking, masa dan juga tenaga. Order bayar dan keperluan akan sampai depan pintu rumah korang. Mudah kann…?

Kenapa perlu susah payah , ONLINE kann ada!

Untuk muslimah, jangan risau! Korang punya pun ada… Size pulak disediakan dari sekecik S hingga lah ke 6X XL. Aduyai … Korang pi butik belum tentu ada size korang. Penat seyhh…  Ukuran size ada disediakan dalam website. Ukur aje lliit badan sendiri dan click click order, bayar dan  sampai laaa depan pintu rumah. 

Meh tengok Set Kelengkapan Umrah Haji untuk Wanita lak …

Set Kelengkapan Umrah Haji Muslimah

Pilihan Set yang ada lengkap kann…? Korang tak payah jenuh serabut fikir mana yang perlu mana yang tak payah beli. Ada bajet extra korang add on yang ini plak …

Size ukuran untuk Muslimah. 

Selain ni, antara kelengkapan lain yang korang lengkapkan senarai checklist pun ada. 

Ini Set Ali yang Nina dah guna pakai sendiri. Memang puashati dengan Set Travel SUCHI ni. Dan memang sesuai dijadikan hadiah untuk bakal jemaah. Korang order bayar dan poskan terus ke rumah depa. Tentu happy terima surprise kann…!!

SUCHI Set Travel Umrah Haji

Okey .. Banyak lagi Nina nak share tapi rasanya lebih afdal korang pi sendiri kat website depa dan belek-belek apa yang korang nak order. 

Beli onlineSet Kelengkapan Haji Umrah
Website: www.galerimuslimofficial.com
Facebook: Galeri Muslim Senawang
Instagram: @galerimuslimofficial
Whatsapp Order : 018-2909879

Kenapa susah-susah pi kedai, benda boleh order online aje?! Kannn….

Ker korang nak gak pi jenguk kedai Galeri Muslim? Ok laaa Nina share alamatnya. Jangan sampai sana nanti korang salahkan Nina lak eh… Confirm korang akan rambang mata, nafsu membeli hilang kawalan pastu  kemaruk semua pun nak beli..! Haha… 

GALERI MUSLIM
358,359,360 & 361, Jalan Bandar Senawang 1, 
Pusat Bandar Senawang, 70450 Seremban, Negeri Sembilan.
Landmark – Proton Senawang/ Restoran Ulam Raja

Buat yang akan menunaikan Umrah mahupun Haji,
Nina ucapakan Selamat beribadat moga dipermudahkan segala urusan, selamat pergi dan kembali. Doakan untuk Nina dipermudahkan segala urusan Nina sekeluarga dunia dan akhirat gak ya… Aamiin

 

Related Post
Bedak SUCHI tanpa pewangi pelbagai guna wajib bawa ketika Umrah Haji
Bedak SUCHI Umrah Haji

"Mama, Eicha dah mandi ... Nak pakai bedak SUCHI please.." Bedak SUCHI Umrah Haji Setiap kali lepas mandi Eicha akan Read more

Alhamdulillah … Dah jumpa! SUCHI – Set Travel Umrah Haji hadiah terbaik untuk tetamu Allah.

Sambil santai tengok facebook, sejujurnya hati ni amat cemburu dengan saudara mara, kengkawan yang berkemampuan menunaikan Umrah dan Haji. Pasti Read more

Dengan NUUR tak perlu dah pakai lipstick. Jimat!
Lip balm NUUR merawat Bibir kering halal

Aarrgghhhh... Sakitnya bibir kering! Adududuhhh... Peritnya rasa bibir ni. Nak buka mulut cakap pun susah, nganga bukak mulut nak makan Read more

Wahhh… Banyak nya resipi menarik di Aplikasi F&N Life. Air Soya Cincau paling mudah sedap
Resipi menarik Air Soya Cincau paling mudah sedap

Tatkala berbuka puasa, yang pertama kita biasa capai dulu dah tentu AIR kannn? Kadang tu sebelum waktu berbuka puasa, beria Read more

33 Comments
  • Fadzi Razak
    Posted at 11:27h, 30 April Reply

    Senang dah sekarang ni kalau nak beli barang barang umrah. Teringat lagi masa ayah dengan mak nak pergi haji dulu. Gigih kiteorang tawaf merata rata nak cari barang.

    • Nina Mirza
      Posted at 02:11h, 01 May Reply

      Alhamdulillah sekarang dah senang kann… Semua di hujung jari. Web Galeri Muslim lengkap. Semua pun ada. Senang

  • SalinaJohari
    Posted at 13:06h, 30 April Reply

    Semua kelengkapan serba serbi ada .. Sal nak recommend kat geng yang bakal menunaikan haji tahun ni..harga pun berbaloi !

    • Nina Mirza
      Posted at 02:09h, 01 May Reply

      Yup… Harga pun berpatutan, free postage lagi.

  • TENGKUBUTANG
    Posted at 13:06h, 30 April Reply

    Senangnya nak beli barang-barang untuk umrah/haji.. pergi je dekat Galeri Muslim ni.. memang senang sangat-sangat .. tak perlu nak pergi banyak tempat nak cari kelengkapan semua kan.. satu tempat ni je dah complete.. jimat masa

    • Nina Mirza
      Posted at 02:08h, 01 May Reply

      Yup… Sangat jimat masa dan tenaga. Terus hantar sampai depan pintu rumah.

  • Haida
    Posted at 13:51h, 30 April Reply

    Alhamdulillah.. senang dh nak cr kelengkapan. Ingat lagi masa arwah mak dan abah nak pergi haji. Jenuh cr jauh sampai ke penang

    • Nina Mirza
      Posted at 02:07h, 01 May Reply

      Alahai siannya dulu-dulu… Sekarang dah senang lagi memudahkan urusan kann.. Semua dihujung jari

  • Huda
    Posted at 18:00h, 30 April Reply

    Wah best yer. Lengkap semua keperluan umrah boleh beli online jer. Free postage pulak tu. Berbaloi sgt,jimat masa dan wang

    • Nina Mirza
      Posted at 02:05h, 01 May Reply

      Kannn…. FREE postage tu pun dah jimat banyak selain tenaga, petrol dan masa.

  • Mama Kembar Tiga
    Posted at 18:11h, 30 April Reply

    Yup beli online gini lagi senang. Jimat masa & tenaga, dari rumah ja leh shopping. Dan sbb dah siap set, tak yah pening pening fikir apa yg perlu atau tak kan.

    • Nina Mirza
      Posted at 02:05h, 01 May Reply

      Kannnn… Puashati bila survey kat Galeri Muslim ni. Apa saja ada. Lengkap!

  • Rane Chin
    Posted at 19:17h, 30 April Reply

    is SUCHI brand a new brand in the market? The packaging looks cute and clean. I like. This is nice for all skin type and hope we get great skin after using it.

    • Nina Mirza
      Posted at 02:04h, 01 May Reply

      Nak kata baru sangat tak juga.. Yes SUCHI best guna. Produk safe, halal dan berpatutan. Set travel dia kita suka pakai!

  • Mahamahu
    Posted at 21:47h, 30 April Reply

    Bagus macam ni dapat beli produk umrah cara yang lebih mudah dan jimat mada dan juga kalau sibuk ada masa untuk membeli belah kat sini…

    • Nina Mirza
      Posted at 02:02h, 01 May Reply

      Kannn… sekarang ni semua di hujung jari. Hanya perlu bijak sikit jer…

  • budak bandung laici
    Posted at 00:09h, 01 May Reply

    mudah betul sekarang beli barang keperluan haji atau umrah ni secara online je. sesuai betul untuk mereka yang akan ke tanah suci bulan puasa nanti untuk ibadat umrah. boleh la beli untuk sedara mara yang nak naik haji tak lama lagi.

    • Nina Mirza
      Posted at 01:59h, 01 May Reply

      Kannn… Ada online lagi memudahkan urusan. Tak payah bersusah beli kat luar.

  • El
    Posted at 09:42h, 01 May Reply

    Senang ada kelengkapan beli brangan umrah haji secara online ni x payah pening2 cari kat luar..

  • Zharif Azis
    Posted at 09:46h, 01 May Reply

    zaman sekarang nie mudah, kalau nak pergi haji atau umrah, tak perlu runsing2 atau risau kalau barang tak lengkap. sebabnya boleh dapatkan list check secara atas talian dan boleh beli terus atas talian. mudah sangat. bagus insistaif mewujudkan cara begini. mudah dan cepat.

  • Nadia johari
    Posted at 10:00h, 01 May Reply

    Lengkap barang nak pergi umrah dan haji.. Semua ade dekt sini ye.. Memg mudah snagat.. Pergh selrg dh boleh beli online, lagi sennag.. Anak-anak bokeh tolong mak pak dia belikan.. Tak pelru keluar kan.. Tunghu depan rumah je

  • Faries
    Posted at 10:56h, 01 May Reply

    Ohhh baru tahu mana nak cari tempat untuk beli barang kelengkapan haji. Susah rasanya nak cari kedai barang keperluan umrah dan haji ni sekali jadi terpaksa pergi asing2. Boleh survey2 ni.hehehe

  • Azni
    Posted at 11:26h, 01 May Reply

    Bagusnya ada online mcm ni. Kadang mmg tak sempat nina. Mcm2 benda nak uruskan kalau nak g umrah ni. Kak aNi p thn 2005 dulu susah nak cr brg. Tuju area wisma yakin. Skrg online mcm ni senang sgt nih

  • ayu rafikah
    Posted at 12:25h, 01 May Reply

    banyaknya produk menarik yang boleh kita bawa masa menunaikan umrah..harga dijual sangat berpatutan pulak tu. nanti blh rekomen kat member yg nak gi umrah/haji

  • yanmie
    Posted at 13:09h, 01 May Reply

    MasyaALLAH sukanya entry ni. Sekarang ni alhamdulillah dah mudah untuk shopping online barangan kelengkapan mengerjakan umrah/haji. Macam akak sendiri pun beli online je barang2 kelengkapan pergi umrah disember yang lalu. Baguslah ada website ni lagi mudah untuk bakal duyufurrahman membeli kelengkapan.

    Rindunya mekah madinah, Ya ALLAH, Ya Rasulullah jemput lagi kami kesana 🙁

  • Eiza GreenAppleKu
    Posted at 23:52h, 01 May Reply

    Bagusnya ada kemudahan di hujung jari seperti yang Galeri Muslim buat ni. Bukan mudah nak cari kelengkapan Haji. Fikir masalah parking, masa…. lebih baik beli online je.

  • Cik puan Ena
    Posted at 00:22h, 02 May Reply

    Cantiknya model. Hehe. Senanglah untuk mereka nak cari kelengkapan. Tak perlu beli asing2 n tak perlu risau sebab list basic ada. Jimat masa n tenaga. Doakan ena dapat jejak ke tanah suci.

  • emi
    Posted at 08:06h, 02 May Reply

    Mudah la bila boleh beli online macam ni. Yela kita faham kadang2 busy tak sempat nak luang masa pergi cari kat kedai kann..

  • Ai
    Posted at 16:19h, 02 May Reply

    Senang kalau shopping kat satu tempat tapi semua benda ada.

  • Syamimi
    Posted at 09:25h, 03 May Reply

    Mudahnya sekarang ni kan. Nak beli kelengkapan untuk menunaikan haji dan umrah ni boleh beli secara online je. Klik klik, bayar dan tunggu barang sampai. Tak perlu pening kepala nak keluar redah jem semua kan..
    Jimat masa juga. Lepas beli semua kelengkapan, boleh settle kan urusan lain pulak.

  • AlongMurni
    Posted at 10:00h, 03 May Reply

    Mudahnya sekarang.. Segalanya di hujung jari.. Nnti boleh la AM sambar satu utk hadiahkan buat mak AM yg nak tunaikan umrah nnti. Syukur, xyah cari2..beli je set yg ada..

  • mas saari
    Posted at 22:56h, 03 May Reply

    Senangnya boleh beli online.

  • Zandra Siti
    Posted at 09:57h, 08 May Reply

    Wow Kak Nina bukan main posinggggg. Hehe pernah nampak produk ni. Beli one shot senang je nak bawa kan! Kalau bukan utk umrah pun boleh je utk travel tak perlu susah nak fikir dah.

Post A Comment