SAMBAL DAGING DENDENG SUMATRAA

SAMBAL DAGING DENDENG SUMATRAA SEDAP MUDAH READY TO EAT

SAMBAL DAGING DENDENG SUMATRAA SEDAP MUDAH READY TO EAT

Perghhh… Serius sedap!
Korang dah cuba ke SAMBAL DAGING DENDENG SUMATRAA?
Belum.. So slowwwww 😅
Recommended ✅ should try!

Saat bukak packaging aroma dia wangi !!
Dagingnya empuk, rempah banyak, ada rasa masam, manis, pedassss. Cukup rasa!

SAMBAL DAGING DENDENG SUMATRAA

SAMBAL DAGING DENDENG SUMATRAA

See!
Nampak kannnn betapa moist daging dia. Lembut tak liat.
Carik-carik sikit dah boleh ngap ngappp. Rempah pun banyak. Puashati laaa makan kalau korang jenis tak makan nasi, so buat cecah sama roti ke, jadikan sandwich ke memang padu!

Ready to eat

Tak payah susah payah nak kena panas . Just bukak je terus makan. Mudah kann?
Tapi kalau korang jenis cerewet bab makan mesti nak yang hot hot gitu, still boleh je. Hanya rendam dalam air panas.  Sedia dinikmati.

Nina simple je orangnya, bukak terus makan sama nasi panas-panas. Bila nasi tu panas-panas dah cukup dah terbuka selera walau apa pun lauk. Tapi hok ni bukan tahap terbuka selera je, masa dok suap makan suap makan makannn tak sedar dah TERtambah nasik! Hancus sudaaa diet kita tau!

Anak-anak pun sama share makan, pastu tau tau habis licin dah. Oh tidakkkkkk! Anak-anak pun laju makan tak toleh kiri kanan. Padahal ada rasa sikit-sikit pedas tapi depa selamba je makan. Sedihnya. Kenapa sedap? Frust Mama tak leh makan sengsorang.  Mama yang kejam! HAhaa

tengok ni > > > > https://www.youtube.com/shorts/9OEmiI5MgDw

Eilhan ni laaa dok pulun lebeyyyyy!

SAMBAL DAGING DENDENG SUMATRAA

Packaging Simple Mudah Bawa TRAVEL

Nina suka packaging soft pack gini. Mudah bawak travel. Tak makan space banyak untuk backpack or luggage  berbanding dalam tipuware atau botol. Korang just koyak dan terus makan. Makan sama roti pun sedap nak lagi tatkala berada di bumi omputeh nun sana. Sure laa korang rindu menu malaysia.

Stok bekal anak asrama, Universiti, IPTA ITPS

InsyaAllah Nina nak order lagi nak bagi kat Kakak Eillya anak sulung Nina yang kini berada jauh di mata melanjutkan pelajarannya. MakMak ni selalu risau bab makan anak. Walaupun kakak very simple orangnya , risau masa terhad dia malas turun makan. Lagi satu dia ni jimat sangat orangnya. Ikut perangai sapa lah tu! HAha

So sebab tu Nina sesiapkan bekalan stok buka puasa sahur dia nanti. Faham sangat bila dok asrama / kampus bukan boleh masak bagai kannn, so SAMBAL DAGING DENDENG SUMATRAA ni pilihan terbaik.

Nak order  SAMBAL DAGING DENDENG SUMATRAA

Nina tak jual, so tak payah nak dm pm Nina ehh
Korang Click : https://sumatraafood.com.my/order/form/pastisedapdanteringat33
Satu pek ni boleh makan lebih satu portion tau! Jimat. Tuang dalam mangkuk penuh ramai seisi keluarga.

Kat shopee takde ke?
Kita tahu ramai kengkawan yang hantu shopee kannn? Suka collect coins samalah nina pun HAhaa
Dont worry, kat shopee pun hado ko! Korang just search Sambal Daging Dendeng Sumatraa
Ramai je agen SUMATRAA HQ ada dalam tuu.. Share-share rezeki kat seller shopee. Wink!

Website : http://sumatraafood.com.my
Instagram : https://www.instagram.com/sumatraafoodhq/
Facebook : https://www.facebook.com/sumatraafoodhq

Stok Ramadan Hari Raya / Stok lauk ready made tak sempat masak

Oh ya, sebab kitaorang dah rasa, suka dengan sedap dia, anak-anak pun pulun makan sama so Geng kasitau suh Nina order extra untuk buat menu sahur /  buka puasa nanti. Haaa… Suami-suami sila order tuk stok bulan Ramadan Raya nanti ehh

Sebab apa tau, walaupun Nina housewife kekadang ada masa yang Nina kelam kelibut tak sempat masak. Usah tanya sibuk apa sebab Nina pun tak tahu nak jawab apa. HAhaa yang pasti bukan buang masa main game laaa

Kadang tu tak sihat atau bangun sahur lewat ke so dengan adanya Sambal Daging Dendeng Sumatraa ni lagi memudahkan urusan penyediaan juadah sahur nanti. Panaskan pun tak payah. Alahai  . . . Mudah sangat! Nikmat apa lagi yang kau dustakan?

Tuk Raya nanti pun korang just order, bukak dan hidang. Settel dah menu Raya!
Daku sengsorang nak masak menu lain lagi. Opkos menu wajib Raya nanti Nina masak Sambal Goreng Pengantin Singapore lagi. Menu lain lagi… Nasi impit lagi.
Bukan apa, bukan senang nak masak Sambal Daging Dendeng, Nina dok belek resipi , tengok bahan pun dah rasa .. Aarrghhhh.. Tak pe laaa baik order je! HAha . .

So korang sila order!

Related Post
AEON X OMAR HANA ONIGIRI MENU SIHAT UNTUK KANAK-KANAK
AEON X OMAR HANA ONIGIRI MENU SIHAT UNTUK KANAK-KANAK

AEON X OMAR HANA ONIGIRI MENU SIHAT UNTUK KANAK-KANAK Sebut aje Omar Hana bebudak sure kenal. Kartun animasi yang cukup Read more

Day18 ROTI SAUSAGE GULUNG Menu Kegemaran Eilhan dan Yana. Wajib ada Sos Black Pepper
Resipi ROTI SAUSAGE GULUNG Menu Mudah Bekal Anak Sekolah

Day18 - Menu Mudah Bekal Anak Sekolah hari ni antara menu yang selalu jugak Nina masak. Sebab ianya menu paling Read more

Day11 TEMPE GORENG CRISPY Menu Mudah Bekal Sekolah Eilhan
Resipi TEMPE GORENG CRISPY Rangup Sedap Menu Mudah Bekal Sekolah

Hari ni terlewat bangun. Dalam kekalutan tak done nak fikir untuk bekal sekolah Eilhan dan kakaknya Yana. Capai jer apa Read more

Day10 EGG BENEDICT Menu Acah Omputeh English Style Bekal Sekolah Eilhan hari ni
Resipi EGG BENEDICT Mudah Sihat

Day 10 . Dah hari ke sepuloh anak bersekolah selepas lama bertapa dalam rumah sokmoooo sebab PKP. Terasa cepat masa Read more

12 Comments
  • Rawlins GLAM
    Posted at 11:43h, 14 March Reply

    Eh. Buat seorang bujang yang tak pandai masak tapi kuat makan, ini memang sangat sesuai. Pastu sesuai gak buat gifts kan. Nak order gak!

  • Tekkaus
    Posted at 12:49h, 14 March Reply

    Wish I could get one or two packets myself as well. I am sure the sambal will taste amazingly good.

  • Fadima Mooneira
    Posted at 16:36h, 14 March Reply

    Fuh… sedap nyer sambal daging sumatera. Pasti menjilat jari bila makan. Thank you for sharing me about this ready made one. Insya-Allah will try it.

  • Ayu Rafikah binti Mohd Amin
    Posted at 18:54h, 14 March Reply

    uikss nampak pun sedap sambela dendeng ni… boleh beli ni buat stok bulan puasa ni

  • Nadia Johari
    Posted at 00:38h, 15 March Reply

    Nak buat sendiri memang payah, jadi kita beli jela kan. Lagi senang Sambal Daging Dendeng Sumatraa ni, terus boleh makan. Memang kene ada stok wkatu puasa

  • smartinvest101
    Posted at 09:18h, 15 March Reply

    Boleh cuba la sambal ni, buat stok hari raya nanti.

  • Tini
    Posted at 11:05h, 15 March Reply

    Nampak juicy je Sambal Daging Dendeng Sumatraa nih. Sekali tengok, macam rendang pun ada. Aduh, dah la my favourita de amour ni. Cumanya allergic daging. Kalau tak allergic, dah try dah nih! But maybe boleh dapatkan untuk family untuk stok Ramadan kan. Nanti nak contact lah seller tu.

  • Kitkat Nelfei
    Posted at 11:58h, 15 March Reply

    Senang la ada option ni especially Ramadan is around the corner kan… boleh masukkan menu in the list juga… boleh dapatkan la produk ni soon to stock up 🙂

  • Ruby
    Posted at 12:05h, 15 March Reply

    Wahh sedapnya tengok daging dendeng tu. Makan ngan nasi panas sahaja pun dah boleh melayang saya. Heehehehee

  • Sunshine Kelly
    Posted at 17:14h, 15 March Reply

    Wow this sambal daging dendeng nampak sangat sedap, pedass dan padu! Plus its so convenient, just heat up and eat.

  • Muhiden Halimah
    Posted at 23:14h, 15 March Reply

    Bagus jgk sambal daging dendeng ni, xpyh nk panaskan, buka terus mkn mcm, kalau mkn dgn nasi panas2, aduh… sedapnya

  • HND Assignments
    Posted at 14:50h, 06 April Reply

    Your blogs are always interesting. Thank you for sharing helpful content with us.

Post A Comment