SENTAI Showroom Kitchenware SS2 PJ F&B Equipment Supplier

Aduyai… Kecamuk jiwa raga kat SENTAI SS2 PJ

Ibu ibu mahupun Mak mak tak dapat dipisahkan dengan dapur, pinggan mangkuk, piuk belanga mahupun tipuware. Asal nampak cantik jerr terus rasa tergoda meronta-ronta nak beli. Dari segala mak nenek sudu garfu, periuk ‘Rossa, tipuware’ dah macam-macam size ada dah. Serba serbi cukup dah. Tapi bila nampak yang cantik, mula lah saka shopping bertanduk dia mai. Korang pun ada yang perangai gini kannn tak ?? Nauzubbillah …. Bukan kita kannn? Syaitonnnnn semua tuh!

SENTAI Showroom Kitchenware SS2 PJ F&B Equipment Supplier

Hurrmm…. Tapi, lantak laaa.. Nak share gak ngan korang. Last weekend kannn jalan-jalan area SS2 Petaling Jaya. Pastu langkah kaki ni terhenti terpaku kat SENTAI Showroom Kitchenware F&B Supplier . Kedai peralatan dapur 2 tingkat ni betul-betul kat jalan besar SS2.

Aduyai … Giler lah..!! Kecamuk jiwa raga ni tatkala saat kaki melangkah masuk terus terpaku terkedu tercekik tertelan air liur bila TERtengok peralatan dapur yang ada kat sini. Perrghhh …. Cantik sangat awakkk.. Design terkini. Stylo seyhh…

Nah … tengok dulu short video kat SENTAI

Amacam? Mmmm…. Opkos rasa macam tak puas kan? Memang saja bikin gitu video pendek macam orangnya . Hehee.. Apa kurlasss bideo seminit jer kann? HAhaa… Seronok lak gelakkan korang. Hik hik hikkk.. Oopsss Sorry

Ok.. Nina yang comel errkkk perasan lagi baik hati berbesar hati share ngan korang gambar-gambar peralatan dapur yang ada kat sana .. Nak pesan dulu ni, sila tengok sambil tutup sebelah mata supaya saka shopping syaitonnnnn korang tak nampak tak perasan gambar ni.. Hehee

ZOPA

Lawa kann..?? kayu ohh kayu… Kayu jer pun tapi awat laaa cantik nau

Ahaa… Paling Nina suka ZOPA . Berasaskan kayu yang berkualiti. Cantik , kemas, trendy gitu set pinggan mangkuk ni kannn? Lawa kann… Serius awakkk, Nina dok terpaku sambil verangan kat sini aje ½ jam. Huhuuu . . . Verangan kan percuma . ngeeeee~

Marlux

Yang ini pun stylo kannn..?? Kata staff dia Marlux ni made in France. Oooo… Padan laaa lawa! Kat sana kannn asal Chef International yang garang tegas tu kann.?Eeerkk… Sambil nengok ni Nina dok terbayang Chef dalam TV kat channel obersi masak pasta, nak buh black pepper dok pusing-pusing bendalah ni. Aduyai … Awat melting sangat ni?

Eh! Hari tu Nina perasan kann, setiap belian RM100 kat sini korang dapat diskaun 30% Marlux yang cantik ni. (Made in France)

SENTAI Showroom , Kitchenware – one stop centre peralatan dapur

Aduyai … Tengok! putih putih melati ali baba… Meroyan kita awakkk…  Cantik ni buat prop masak-masak Nina kann?? Macam-macam design ada awakkkk…

Buat pencinta koleksi pinggan mangkuk hayun, sudu garfu, piuk belanga, kuali non stick pan, Mmmm… banyaknya! Buat pengusaha restoran, peniaga makanan, Chef-chef dan buat sesapa juga yang sukakan peralatan dapur yang berkualiti terbaik Nina rekemen korang kena singgah sini. Sebab apa tau ….

SENTAI Showroom Kitchenware SS2 PJ F&B Equipment Supplier . Semua ada!

Semua perkakas dan kelengkapan yang diperlukan untuk outlet F & B seperti pinggan mangkuk, barware, barangan kaca, peralatan dapur, mesin makanan, ketuhar, peralatan makan, pisau dan macam-macam lagi ada kat sini.

Peralatan dapur yang berkualiti

Alamak…!! Tertoleh 3-4 kali Nina bila terpandang si merah jantung hati ni. Bakers kalau datang sini sure merengek guling-guling nak beli semua! HAhaa..

Kat sini semua nya yang berkualiti terbaik depa jual tuk pelanggannya. Ada pelbagai jenama dan hanya yang terpilih saja depa jual kat sini.
Selain pentingkan kualiti, harga pun berpatutan
Susun atur kedai yang selesa, tersusun senang nak cari keperluan. Eerkk … keperluan ke kehendak eh? Hehee . .

SENTAI Showroom – Kemas tersusun, senang cari keperluan dan cuci mata. Terapi minda gitu…

Piuk belanga, kuali pelbagai size. Dari sekecik tapak tangan sampai lah sebesar gabak! Nina pun muat masuk dalam tuh.. Hehee . . .

Staff friendly, helpful

Staff yang friendly yang sedia menjawab segala persoalan korang. Selain tu depa pun sedia bantu beri cadangan dan pendapat akan sesuatu barang. Maklumlah kita ni Mak Mak yang sememangnya banyak betul soalan di luar kotak kann..??

Kasut non slip AHbuffettSENTAI Showroom Kitchenware SS2 PJ F&B Equipment Supplier

Satu benda baru buat Nina, pertama kali tengok kasut khas tuk di pakai kat dapur. Smart seyh… Antara ciri HSE – pentingnya keselamatan di dapur harus memiliki kasut ni. Terutama chef, tukang masak mahupun staff ambik order.

Tapak non slip memang terbaik. Mengade-ngade Nina try hari tu, memang bagus! Keselesaan kaki kat dalam kasut ni pun empuk dan confirm tak penat laaa berdiri lama, jalan banyak kalau pakai kasut ni. Harga berpatutan lak tu… Rasa macam nak beli jerr

JIDO

Lagi satu mata Nina tertarik dengan JIDO. Tempat buh garam, pepper dia stylo seyh. Penutup dia auto closed. Alaaa… macam pintu kete Alphad yang mewah gitu. Lebih jimat dan idok lerrr tertumpah lebih masa tuang nanti. Bekas dia lak plastic so idok ler takut seriau kot tercampak nanti pecah berderai berterabur ker kannn…

Maklumlah anak-anak Nina suka join mama dia main masak-masak kat dapur.
Apa yang menarik lagi dengan brand JIDO ni kann, katanya JIDO ni made in Malaysia. Cayalah! Anak-anak Malaysia pun mampu ciptakan sesuatu yang hebat. Terbaik laa..

Promosi SENTAI

* 10 ” plat berwarna seramik dijual pada harga RM15 sahaja. (Sementara stok terakhir)
* Dapatkan diskaun 30% untuk kilang Marlux (Made in France) untuk setiap RM100 yang dibelanjakan di SENTAI Showroom, sah sehingga 30 Sept 2018 . Ni laaa yang gebang kat atas tadi tu…

Kat mana SENTAI

SENTAI Showroom Kitchenware
NO 227 Jalan SS 2/24
SS2 47300 Petaling Jaya
Tel : 017-735 8909 (ivan)
Waktu perniagaan :
Isnin- Sabtu (10am – 7pm)

Nak datang sini senang jer … Korang Waze aje SENTAI SS2, pastu dengar cakap waze jangan degil confirm sampai depan perkarangan kedai.

Parking – depan perkarangan kedai ni ada ruang tuk letak kereta. Pepandai laaa korang letak, susun kete korang dengan berhemah.

Nampak tak betapa cecantik peralatan dapur yang ada kat sini, semua pun lengkap, trendy. Tu laaa acaner tak kecamuk jiwa raga Nina tatkala berada kat dalam SENTAI Showroom Kitchenware ni. Korang agaknya camner lak… HAhaa…

Related Post
Harta Pusaka Nenek

Setelah sekian lama di perantauan akhirnya Rahmat pulang ke kampung untuk berjumpa dengan neneknya.Nenek : "Rahmat, nenek sudah tidak kuat Read more

Chicken Pox

Chicken Pox -  demam cacar  / demam campak Chicken pox yang dikenali dengan nama cacar air, jintungan atau bertih dalam Read more

Shaken Baby Syndrom (SBS)

Kisah yang ingin dikongsi buat semua ....Pesakit terakhir yang kami 'tidurkan' ialah bayi berusia 4 bulan. Bayi tersebut telah disyaki Read more

Paku Di Hati …

PAKU DI HATI...Ada seorang pemuda yang sangat pemarah. Dia tidak dapat mengawal kemarahannya walaupun ianya hanya satu masalah kecil sahaja. Read more

24 Comments
  • YB Shehan
    Posted at 10:08h, 27 September Reply

    tertarik sgt dah ni. tq share..

  • Mama Kembar Tiga
    Posted at 10:13h, 27 September Reply

    Yg kayu tu lawa lahhh. Pitam ni kalau pi sana hahahaha

  • Fara
    Posted at 13:55h, 27 September Reply

    Seronok masuk sini.. byk betul pilihan…

  • Haida
    Posted at 14:18h, 27 September Reply

    Tengok je pun dah kecamuk jiwa… apatah lagi kalau pergi ke sane… huwaaaa…. poket kena tebal ni

  • Zayani Zulkiffli
    Posted at 10:58h, 28 September Reply

    Cantik-cantiknya perkakas dia kat sini. Yang susah jumpa pun banyak jugak. Dream shop ni, nanti nak angkut suami datang sini. Haha

  • Sherry
    Posted at 11:29h, 28 September Reply

    everything looks nice to shop, got to check out this shop. Glad you share this as I don’t know got such shop in SS2, got go these area but didn’t know of this shop.

  • Kak Su
    Posted at 11:34h, 28 September Reply

    Ya Ampunn.. Sehari rasanya tak cukup nak cuci mata mesti nak datang lagi dan lagi hihi.
    Thanks for sharing, baru ni tau

  • ZazaIman
    Posted at 13:16h, 28 September Reply

    Oh kak ni yg zaza jeles ni haha.. Zaza pun skg jadi suka tgk barang2 dapur ni.. Ni kalau zaza pi mau berejam duduk dalam tu usha2 tengok mana yg berkenan..

  • mamatisya
    Posted at 13:37h, 28 September Reply

    wah menarik ni..tktau pn psl tmpt ni..tq share info psl SENTAI…bab2 brg kitchen ni..mak2 mmg suka sgt kn..tk beli pn dpt belek2 or cuci mata syok juga…ada kesempatan bole singgah nanti

  • Suria Amanda
    Posted at 15:24h, 28 September Reply

    Ya allah kak Nina oiii…kenapa menggoda di petang hari ni..x keruan rasanya di hati ha…memang tak balik Seremban la kalau macam ni..kat mata dah terbayang2 dah ha…

  • Rawlins GLAM
    Posted at 16:23h, 28 September Reply

    Ini adalah lokasi yang bahaya untuk Rawlins – mau keluar selepas 3 jam kalau ke sini. Tapi memang cantik produk dia. Macam berkenan pula Rawlins haha

  • cindyrina
    Posted at 16:43h, 28 September Reply

    Good for my new house shopping. Mau giler aku shopping kat sini nanti. Banyak jugak pilihannye. Harga pun rasa cam ok je.

  • Faries
    Posted at 06:24h, 29 September Reply

    Alamak kak cantiknya lagi2 yang mcm tempurung kelapa tu. Ni kalau bawak mak kt sini mmg smp kedai tutup la ceritanya.Nk kene pergi ni bawak mak .hehehe

  • Ibu Zaid
    Posted at 07:31h, 29 September Reply

    Oh cam tu ya. Semoga jiwa makin tenang lepas ni hehe. Cuci cuci mata pun boleh jadi terapi pada diri kita kan

  • Syamimi
    Posted at 08:35h, 29 September Reply

    Ni kalau mak kita masuk ni, mau 2jam kot dalam tu. Kalau kita ni, nak memilih mesti tak tenang dengan anak yang ligat. Takut karang tak bawak balik barang, tapi kena lebur duit pulak sebab jatuh pecah. Tapi tergoda la dengan papan pemotong eh yang kayu tu. Cantik.

  • Liez
    Posted at 10:11h, 29 September Reply

    Nasib jauh klau tidak mmg liez g terjah sorang2.. liez mmg gila brg2 dapur ni.. tambahan pinggan-pinggan kayu tu… klau buat shoot gambar mmg cantik sgt..

  • Alia
    Posted at 11:31h, 29 September Reply

    Perghhh mak aih..lawanya..kalau saya..mesti berejam dalam tu..dah la memang dalam process nl cantikkan dapur cinonet tu..hahah

  • Hanny Abdullah
    Posted at 12:06h, 29 September Reply

    Rumah sis dekat aja gan tempat ni. Masa sis buat open house tahun ni..kebanyakkan beli kat sini..jadi rambang mata..mcm2 pilih sampai beratus ratus habis..hehehe bahaya tol masuk sini

  • Ayu Rafikah
    Posted at 18:23h, 29 September Reply

    Kita mmg suka barang2 kat dapur macam ni. Boleh jadi rambang mata. Kalau ada duit sebeban mahu borong beria kat sini hehe

  • JMR
    Posted at 20:57h, 29 September Reply

    Bukan kata orang pompuan, orang lelaki pun teruja masuk kedai ni..tringin nak Marlux buat koleksi laaa

  • Seriwangi
    Posted at 08:15h, 30 September Reply

    Wah…byknya baring kat situ,kali kak pun pergola, kecamuk jiwa dibuatnya, tp kak jenis bkn senang digoda tau…membeli ikut kemampuan dan keperluan sana.

  • Sembang Kopi
    Posted at 19:52h, 30 September Reply

    Ni kalau bawak isteri pergi sini mmg suka la sebab brg masak kek semua ada hahaha..tp mmg sedaplah klu bini buat kek hehe…

  • Lia Hasty
    Posted at 09:16h, 01 October Reply

    Barang peralatan dapur ni favorite shopping selepas baju dn makeup. Skrg ni banyak sgt warna dan pilihan Yang menarik Yang jual kat luar sna.

  • Nadia Johari
    Posted at 00:15h, 11 October Reply

    Allahu, tengok gambr kak nina je dah rasa terus nak beli..haishh..dekat pj je tu..

Post A Comment