SUDIRMAN CAFE EDC HOTEL KL WE'RE BACK TO SERVE YOU

SUDIRMAN CAFE EDC HOTEL KL KEMBALI beroperasi. puashati SEDAP makan sini!

Setelah sekian lama kita dilanda pandemic Covid19,  akhirnya dengan keberanian setinggi KLCC Nina keluar dari kepompong bawak family DINE IN di sebuah restoran favorite pilihan Nina yang terletak di tengah-tengah kota metropolitan Kuala Lumpur.  SUDIRMAN CAFE EDC HOTEL KL kini kembali dibuka secara rasmi kepada pengunjung dan pelanggan setianya. Nina ler tuu . . .  HAhaa

Serius Nina teruja bila diberitahu SUDIRMAN CAFE akan beroperasi semula. Sejujurnya Nina excited nak makan-makan dine in bersama keluarga sebab lebih 2 tahun anak-anak dok terperuk je kat rumah. Tambahan lagi SUDIRMAN CAFE menyajikan beberapa menu baru mereka.  Signature dish kata omputeh!

SUDIRMAN CAFE EDC HOTEL KL

See! Siap ada basikal weyhhh dalam cafe. Dibawakan special sempena menu Nasi Lemak Basikal Tua.
Cantik nya deco kannn? Sudirman Cafe berkonsepkan minimalis, kemas, selesa. Diruang dinding ada tergantungnya frame kisah SUDIRMAN dan kejayaan beliau. Seronok baca.

Kali terakhir Nina ke sana dalam bulan April yang lepas , masa tu Nina nikmati Buffet Ramadhan Sudirman Cafe  dan Nina sukakan suasananya yang selesa, food yang sedap, harga juga amat berpatutan dan hotel patuh syariah dengan pensijilan Halal dari Jakim. Ikutkan nak belanja family masa Ramadhan lepas tapi apakan daya, tup tup dah PKP. Maka dok jer dendiam kat rumah so bila baru-baru ni kerajaan dah umumkan boleh dine in, why not this time Nina bawak family jalan-jalan cari makan. Mahu atau tidak, fasa endamic ini kita terpaksa lalui dengan SOP masih dititikberatkan. Setuju?

Sudirman Cafe EDC Hotel Kuala Lumpur

SUDIRMAN CAFE EDC HOTEL KL KEMBALI BEROPERASI
WE’RE BACK TO SERVE YOU

So sempena SUDIRMAN CAFE We’re Back To Serve You, pihak Koptown EDC Hotel KL menyajikan beberapa hidangan istimewa secara rasminya. Antaranya Signature dishes yang pasti buat korang repeat makan minum makan minum antara nya

  • AIR SUDI SELASIH
  • NASI LEMAK BASIKAL TUA
  • MEE REBUS KETAM KULIM
  • KETAM BERINTI
  • SPAGHETTI AGLIO OLIO 1000 MILLION SMILES
  • CUCUR UDANG CEKODOK PISANG
  • SERAWA DURIAN WIYH HAINANESE BREAD / PULUT
  • HOT DRINKS – NESCAFE TARIK, TEH O, ORANGE JUICE

Okies tentu korang nak tahu yang mana satu pilihan Nina kannn?

MEE REBUS KETAM KULIM


Opkos  dalam banyak-banyak signature dishes yang terbaharu tempat pertama jatuh kepada . . . MEE REBUS KETAM KULIM.
ni menu yang paling Nina suka. Serius korang should try!
Kuahnya pekat, terasa kemanisan air ketam dalam kuahnya yang diadun bersama air tulang daging. Memang kawwww dan meriah dengan bahan rencah isi daging dalam kuahnya.  Part isi ketam toksah citer, banyakkkkkk dalam kuah! Asyik Nina dok ratah ketam, sampai lupa nak suapkan Eicha! HAhaa . . Oh no, sian dia!

SPAGHETTI AGLIO ALIO 1000 MILLION SMILES SUDIRMAN CAFE EDC HOTEL KL

Selain tu anak-anak Nina suka kan Spaghetti Aglio Alio 1000 Million Smiles
Depa tanya awat nama menu panjang nau?
Ianya sempena tajuk lagu Arwah Sudirman yang cukup popular satu ketika dulu. Alang-alang anak dah tanya, terus Nina suh depa google kisah dan kejayaan Penghibur NO.1 Asia ini. Anak sekarang patut tahu dan bangga dengan kejayaan insan yang bernama SUDIRMAN HJ ARSHAD . Kat dalam Cafe pun banyak dikongsikan tentang kejayaan Arwah. Al-fatihah untuk beliau.

SUDIRMAN CAFE EDC HOTEL KL

Dessert

Dessert nya disajikan Serawa Durian makan sama Pulut. Buat yang tak makan pulut boleh juga makan sama roti kukus Hainanese style. Favorite Nina! Ini pun Nina makan  lebih sampai lupa diet. Ssyyhhhh … Bukan selalu why not cheat day kannn? Ok, alasan! HAhaa

Sudi Selasih korang wajib cuba! Serius sedap. Nina yang tak berapa gemar air sejuk pun jatuh cinta dengan rasa Sudi Selasih. Siap ada buah laici dalamnya.

Kuih muih tak lupa. Ada disajikan Cucur udang sama cekodok pisang. Sambil borak-borak nikmati kuih muih sama air Nescafe Tarik dan Teh Tarik kawwww memang heaven! Jangan tanya berapa kali Nina ulang minum. Sedap. HAhaaa

NASI LEMAK BASIKAL TUA 
SUDIRMAN CAFE EDC HOTEL KL

Selain tu, tak lupa Nasi Lemak Basikal Tua sempena tajuk lagu Arwah Sudirman jugak!
Sapa masih ingat liriknya?
Lauk Nasi Lemak  ada daging dendeng. Anak Nina suka! Eilman dok ulang makan Nasi Lemak sama Daging Dendeng katanya.

KETAM BERINTI EDC HOTEL KL

Ini Ketam Berinti. Jangan ambik satu ke sebab confirm tak cukup. Korang tak akan perasan dah berapa banyak ketam korang dah makan. HAhaaa

Promosi LADIES LUNCH RM18.80

Selain dari itu, sukahati nak share ngan korang.  Sekarang ni kannn SUDIRMAN CAFE  sedang adakan promosi ‘LADIES LUNCH’ . Memang berbaloi hanya RM18.80 nett untuk seorang. Menarik, memang menarik tertarik ko memang deboommm!
Murah kann? Leh laaa laypark lepak ngan BFF makan borak makan borak makan borak sampai kekenyangan!

Untuk tempahan
So cepat-cepat contact for booking
Call : 03-4051 9191

Bukan tu jer ..
Sekarang ni tengah ada promo staycation di sini tau.
Koptown EDC Hotel Kuala Lumpur menawarkan  pelbagai perhidmatan dan kemudahan bertaraf 3 bintang sesuai dengan tagline mereka ‘Everyone Deserves Comfort’ . Hotel ini mempunyai 242 bilik termasuk 6 suites terdiri daripada  kategori bilik Deluxe A dan B Wings. Terdapat  beberapa jenis bilik yang hotel tawarkan seperti standard Room, Standard Triple, Deluxe Room, Deluxe Triple. Junior Suite. Ambassador Suite dan yang paling heaven  is Presidential Suite. Opkos heaven sebab . . . To be continue. Next story Nina share apa yang menarik di Presidential Suite ehh . . .

Koptown EDC Hotel Kuala Lumpur

Overall Nina rekemen korang cuba menu baru SUDIRMAN CAFE sebab paling syiokkk moment makan makan borak borak Ladies Lunch past terus check in staycation sambung borak dalam bilik pulak. Oh indahnyaa sekali sekala me time ngan BFF. Sapa nak join Nina jommmm!

More more info pi intai usha Koptown Edc Hotel Kuala Lumpur

Related Post
Buffet Ramadhan 2021 SUDIRMAN CAFE Koptown EDC Hotel KL BEST Murah Sedap!
Buffet Ramadhan 2021 KL

SUDIRMAN CAFE Buffet Ramadhan Tak lama jer lagi kita kan mula berpuasa. Pastinya ada yang tercari-cari tempat untuk berbuka puasa Read more

Sedap seyhh…! Makan BEST di CAMPUR CAMPUR KITCHEN DPULZE, CYBERJAYA

Dah lama nyaaaaaa tak outing! Ya sangat lama sejak PKP dilaksanakan. Dah lama jugak surirumah ni tak keluar jengjalan. Dok Read more

Yeahhh…!! Teruja nak kumpul McDonald’s SURPRISE HAPPY MEAL . Ada 14 Ikonik Mainan Limited Edition
McDonald's 40 tahun HAPPY MEAL

14 Mainan Ikonik McDonald's Muncul Kembali Sempena Sambutan Ulang Tahun Ke-40 Happy Meal McDonald's Surprise Happy Meal Satu ketika dulu Read more

Perghhhh… Sedap seyhh..!! Pi laaa rasa GRILLED BUTTER CHICKEN TCRS
Grilled Butter Chicken TCRS

Sapa suka nasi ayam? Nasi Ayam merupakan menu pilihan semua peringkat usia kannn. Tapi paling ketara nasi ayam amat sinonim Read more

13 Comments
  • Rawlins GLAM
    Posted at 10:26h, 13 October Reply

    Now dah boleh rentas and all, takzabar nak start cafe and hotel hunting with my friends, insyaAllah. Of cos this one also masuk dalam list to visit!

  • Kitkat Nelfei
    Posted at 11:29h, 13 October Reply

    Best juga ni ada Lady Lunch promotion, so berbaloi too less than RM 20 jer.. for the guys takde ke? hahaha… Tak pernah staycation kat sini lagi.. hopefully soon ada opportunity to do so la..

  • Julia Mahir
    Posted at 12:22h, 13 October Reply

    Berseleranya tengok menu menu dia. Ni dah boleh balik KL boleh nak menyinggah nanti huhu

  • Betty Liew
    Posted at 20:53h, 13 October Reply

    Me rebus dengan Nasi lemak nampak sedap. Nak gi Cuba. Menu dia memang menarik.

  • ummi nani
    Posted at 20:59h, 13 October Reply

    eh ada ledies lunch..ala ni nak jak kawan2 p makan ni. menarik

  • Ruby
    Posted at 09:59h, 14 October Reply

    Rasa macam biasa dengar nama kafe ni. Yang dekat Chow Kit tu eh kak? Parking masuk kat belakang bangunan kan kak? Saya pernah pergi. Masakan kat sini memang best kak. Saya suka masakan melayu mereka masa buffer ramadan beberapa tahun dulu. Sedap sangat.

  • Sis Lin
    Posted at 10:24h, 14 October Reply

    Sis teringin nau nak pi singgah sini gara-gara kata kawan menu dia semua sedap.. tapi tu laaa, bila dah ke sana, tak masuk plak dalam ingatan cafe ni hahahaha.. sabo, one day…

  • Ayu Rafikah binti Mohd Amin
    Posted at 10:45h, 14 October Reply

    sedapnya semua makanan kat sini… nampak menarik at sini..nanti nak datang makan lah hehehehe

  • Min Shamsuddin
    Posted at 12:36h, 14 October Reply

    Wah dah kembali buka sekarang ye..boleh la terjah kalo sekali sekala dapat ke kl nanti

  • Mahamahu
    Posted at 14:43h, 14 October Reply

    Wahh tengok mee rebus dan juga nasi lemak basikal tua tu memang menggiurkan lab huhuhu dekorasi dalam cafe pun cantik menarik… Tak pernah cuba kena dtg ni…

  • PRECIOUS CLA
    Posted at 18:30h, 14 October Reply

    Confirm tempat ni terus kena serbu kan ? yelah dah lama orang kena kurung, rindulah nak makan sedap-sedap macam ni hehe

  • Shamiera Osment
    Posted at 08:46h, 15 October Reply

    Menarik la harga ladies lunch tu. Boleh la makan-makan dengan kawan ke adik beradik pompuan ke nanti.

  • Mama Kembar Tiga
    Posted at 15:24h, 15 October Reply

    Bestnya! Lama tak bawak si kembar pi makan makan camni

Post A Comment