Kat mana tempat Cuti BEST Kelantan . Hotel Bajet Murah Selesa Bersih

Hotel Bajet Murah BEST! RIDEL BOUTIQUE HOTEL di Wakaf Che Yeh Kelantan 

RIDEL BOUTIQUE HOTEL Bajet Murah BEST  di Wakaf Che Yeh Kelantan 

Adududuhhhh …  Sejak PKP angkara covid19, betapa hati ini meronta-ronta rasa rindu sangat nak pi cuti-cuti Malaysia! Yelaaa, asyik terperap sokmo jer kat rumah. Ulang alik ulang alik, ruang tamu – dapur , ruang tamu – bilik  , dapur – bilik termenung! Aarrghhhh.. Stress! RIDEL BOUTIQUE HOTEL BAJET

Negeri  mana paling BEST Cuti-Cuti Malaysia?

Ikutkan awal tahun Nina dah plan nak bercuti kat Kelantan. Nak repeat JJCM kat sini. Last Nina bercuti kat Kelantan ni tahun 2016. Oh rindunya! Masa tu bebudak ni kecil lagi, sekarang dah besar semua sibuk dah berzikir merengek nak pi lagi..

Apa yang best kat kelantan

Ya, suka sangat bercuti kat Kelantan. Bagi Nina kat Kelantan ni syurga makanan. Semua sedap belaka.  Dan lagi shopping pun murah murah kat sini! Dulu Nina shopping sakan toto, periuk, aksesosi handphone, kain, tudung, baju, kain batik cecantik. Eh! Memacam laaa.. Penuh bonet kete. Banyak! HAhaa

Wakaf Che Yeh Kelantan

Opkos tempat paling BEST kat Kelantan yang Nina tuju  – Wakaf Che Yeh
Tempat wajib  jejak bila datang ke Kelantan. Amat rugi kalau tak jalan sini. Semua ada kat sini… Heaven seyhhh!

Stay Hotel Bajet jer.. RIDEL BOUTIQUE HOTEL – Wakaf Che Yeh  lokasi stategik di tengah-tengah bandar

Bercuti kat Kelantan ni memang tak done nak lepak-lepak dalam bilik hotel jer. Rugi!
So paling jimat stay aje kat Hotel Bajet murah murah. Baru laaa bijak. Sebab kat Kelantan ni punya banyak tempat best, makan best dan jalan sokmo tu dah semestinya. Balik hotel pun sekadar nak tido jer malam nanti.

Geng punya style bila pi bercuti pun memang gini. Nak pi jalan sila jalan puas-puas! Tak der nya der nak terperuk dalam bilik jer. Jalan tengok negeri orang, budaya orang, kehidupan orang, shopping beli apa suka, makan makan makannnn!!

Opkos laaa stay hotel bajet area Wakaf Che Yeh!  Jalan kaki jer tak payah susah nak fikir bab parking bagai. Senang laaa nak ulang alik pasar – hotel, tak payah usung sana sini. Lepas shopping terus letak  barang dalam bilik jer.. So boleh laaa shopping lagi banyak! HAhaaa

Kenapa nak booking kat RIDEL BOUTIQUE HOTEL

Sebab utama adalah parking!
Ya parking. Geng ni sejenis suka pastikan kereta dia ada tempat parking yang betul. Memang tak laaa dia nak parking tepi jalan. Sayang kete!

Harga parking pun murah. Hanya RM2 jer sehari semalam. Jimat giler kannn?
Kete dok situ diam-diam.  Kita pun tak perlu pening nak fikir kena alih kete, drive sana sini. Nak pi mana jalan kaki jer settle. Bagus kannn? Korang jangan tak tahu, tempat lain ada yang RM5 tau sehari. Tu baru sehari, cer  4-5 hari? Buat apa bayar lebih sedang kana da tempat yang murah dan selamat.

Harga Murah, Hotel Bersih Selesa

Tengok . . .!! Nampak selesa kannn? Ada banyak pilihan bilik yang bersih dan kemas.
Harga semalam sekitar RM120 – RM190 jer! Murah laaa kan?

RIDEL BOUTIQUE HOTEL BAJET

Aduyai . . .!! Hok ni besar selesa. Suite Family Room ni memang sesuai laaa ngan family Nina.
Bilik besar gini senang semua sekali tido sebilik. Tak payah  book 2 bilik atau join room.  Leceh!
So  lebih murah dan jimat  laaa book Suite Family Room gini kannn? Senang nak pantau anak-anak pun iyer juga.

RIDEL BOUTIQUE HOTEL BAJET

Ruang lepak-lepak pun ada!
Bab makan  lagi senang. Malas keluar jalan kat luar, makan aje kat café hotel.

Amacam? BEST kannn?
Nikmat apa lagi yang kau dustakan. Jimat, murah, selesa dan memudahkan percutian.

RIDEL BOUTIQUE HOTEL BAJET

RIDEL BOUTIQUE HOTEL Bajet Murah 

Untuk tempahan senang sangat! Korang hanya perlu whatsapp jer
Whatsapp – https://wa.me/c/60139024492

So kalau korang tak puashati, still nak intai usha mentelaah lagi berkenaan Ridel Boutique Hotel ni, pepandai laaa korang tengok kat

Facebook: www.facebook.com/ridelboutiquehotel
Tel: 097434888 / 0199320773
Alamat : Pt 760, Blok H Pasar Awam Bersepadu, Wakaf Che Yeh Kotak Bharu Kelantan.

Promosi Ridel Boutique Hotel Wakaf Che Yeh Kelantan

Jahat tau promosi ni..!! Giler sangat sebab depa offer booking sehari FREE 2 hari
Jimat giler kannn? PPsssttt . . . Limited tau. Sehari hanya 2 pelanggan jer. So sapa cepat dia laaa dapat.

Geng kata

Habis sekarang ni macammana? Nak book berapa hari ni?

Aduyai . . . Runsing dah Geng nak apply annual leave berapa hari. HAHaaa . .. Apa pun, Ridel Boutique Hotel tunggu kami datang!

Related Post
Harta Pusaka Nenek
Harta Pusaka Nenek

Setelah sekian lama di perantauan akhirnya Rahmat pulang ke kampung untuk berjumpa dengan neneknya.Nenek : "Rahmat, nenek sudah tidak kuat Read more

Chicken Pox
Chicken Pox

Chicken Pox -  demam cacar  / demam campak Chicken pox yang dikenali dengan nama cacar air, jintungan atau bertih dalam Read more

Shaken Baby Syndrom (SBS)
Shaken Baby Syndrom (SBS)

Kisah yang ingin dikongsi buat semua ....Pesakit terakhir yang kami 'tidurkan' ialah bayi berusia 4 bulan. Bayi tersebut telah disyaki Read more

Paku Di Hati …
Paku Di Hati …

PAKU DI HATI...Ada seorang pemuda yang sangat pemarah. Dia tidak dapat mengawal kemarahannya walaupun ianya hanya satu masalah kecil sahaja. Read more

Please follow and like us:
18 Comments
  • Ayu Rafikah
    Posted at 13:56h, 01 December Reply

    Pernah lalu dekat kawasan hotel ni. Hotel baru ni. Masih cantek lagi.

  • Saidila Abdul Rahman
    Posted at 21:09h, 01 December Reply

    jom nina kita plan gi sini lepas habis PKPB , ai pernah ke kelantan tapi tak pernah singgah wakaf che yeh ni lagi sebab tak sempat …selalu dengar jer kawan2 kata best lagi2 ben tu haaa….asal dia balik kelantanh mesti dia pu melepak kat WCY ni , tengok harga bilik hotel dia pun murah jugak walaupun untuk family room kan…kira bolehlah nih….

  • Firzz Radzi
    Posted at 21:16h, 01 December Reply

    Jommmmmmm…

  • Aisya Ismail
    Posted at 00:15h, 02 December Reply

    Tak pernah sampai kelantan lagi. Teringin nak ke sana.

  • Ummi
    Posted at 02:35h, 02 December Reply

    Saya mmg suka duduk hotel bajet. Nak buat apa byr mahal2 kan, bukannya kita nk duk terperuk dlm bilik tu je. Janji bersih dan selesa.

  • Sis Lin
    Posted at 08:04h, 02 December Reply

    Luas dan lapangnyaa, jarang nak dapat hotel budget besar gini, padan dengan harga dan yang best tu dekat-dekat semua ek nak ke sana sini.. next ke Kelantan boleh stay sini..

  • Kitkat Nelfei
    Posted at 10:35h, 02 December Reply

    Dah taw nak stay mana dah bila visit KB nanti bila dah boleh bercuti rentas negeri..

  • Fas
    Posted at 11:03h, 02 December Reply

    Memang betul sejak Covid-19 ni memang lama tak g cuti… klu Kelantan sy baru 2 kali pernah g tu pun kejap je sbb ada hal tak semoat nak jalan2.

  • Min
    Posted at 11:23h, 02 December Reply

    Kalau ke Kelantan boleh la try stay kat sini. Actually mmg plan nak blk sana hujung tahun tp apakan daya asyik pkp bersambung2 haha..so park dulu entry ni nnt bila blks sana leh try stay sini

  • Kayathre
    Posted at 11:35h, 02 December Reply

    Wah…tengok post ni rindu nak pergi bercuti. Saya tak pernah pergi kelantan. Maybe after mco, boleh bercuti ke sana

  • Jiashinlee
    Posted at 11:52h, 02 December Reply

    The rooms look bright and clean, I’ll visit the hotel if my schedule permits me to travel Kota Bharu, I really miss all those delicious food there.

  • Marina
    Posted at 15:50h, 02 December Reply

    Nak repeat jugak ke kelantan. Suka makan-makan kat sana. Murah dan sedap

  • siennylovesdrawing
    Posted at 18:40h, 02 December Reply

    a very strategic location of this hotel, saved it as my future reference whenever trip to Kelantan 😀
    cheers, siennylovesdrawing

  • Nadia johari
    Posted at 10:57h, 03 December Reply

    Haei terakhir peegi maaa dsrjah beraap ntah.. Tu pun hntr cousin kawin.. Hahaha.. Nak juga plan bercuti akelantan..hotel pun selesa je.. Dekat dengan wakaf che yeh tu

  • Syamimi
    Posted at 08:27h, 07 December Reply

    Bestnya dapat jalan jalan ke Kelantan. Orang kata syurga membeli belah juga disana kan.
    Tapi kita belum pernah sampai sana lagi

  • mas saari
    Posted at 13:56h, 08 December Reply

    Menariklah hotel ni, nanti ada rezeki ke Kelantan nak pilih hotel ni lah.

  • Sunshine Kelly
    Posted at 10:31h, 23 December Reply

    Thanks for sharing this info, i will take note on this budget hotel if i plan to go to Kelantan.

  • Lydia Armand
    Posted at 20:45h, 08 September Reply

    Wonderful! points such an artistic post, thankfulness you for sharing this post.

Post A Comment

Follow by Email
Instagram