Kat mana Homestay murah Kuala Lumpur? KL Guest House BEST

Kat mana Homestay murah area KL ? ShortVacay | Feeling orang kaya stay kat KL Guest House

Kat mana cuti BEST area KL ni ?

Sesekali nak cuti lepaskan lelah, lupuskan stress tapi tak mau jauh jauh. Asalnya tak tau nak tuju kat mana. Sebab bila pi holiday jauh  macam penat nak drive .  Macam lah Nina yang drive.  Padahal dok sebelah jer. HEhee. . . Tapi walau pun Nina co-pilot jer tetap struggle tau sebab tak leh lena. Huhuu.. Lagi pun holiday jauh ni kos besar gak. Petrol tol lagi. Kannn…?? Berhenti rehat dan makan kat RnR bersama 5 bala tentera ni,  tau jer laaa anak-anak kannn..?? Huhuu . . . Kat mana Homestay murah Kuala Lumpur? KL Guest House BEST

Setelah dikaji disemak diteliti dihitung dipertimbangkan lalu dibincangkan. Amboi . . . Banyaknya proposal! HAhaa.. Harus! Akhirnya ShortVacay release stress di tengah bandar metropolitan Kuala Lumpur. Hastag #dekatje ..

Kat mana Homestay murah Kuala Lumpur ? KL Guest House BEST

Survey punya survey nak cari hotel atau homestay yang ada swimming pool. Maklum laa anak-anak ni, asal cuti nak berkubang. Pastu Nina nak yang ada gym. Kengkonon masa lebihan yang ada ni, nak laa membuang lelemak berlebihan supaya ianya NYAH pergi bersama stress. Geng lak nak yang dekat dengan segala kemudahan parking cun, safety bagus, dekat kedai makan dan sebagainya.  Tapi kat mana ???

Puas laaa google. Pastu tengok AirBnb banyak pilihan. Lokasi pun cun cun belaka. Memandangkan Nina tak de account AirBnb, terpaksa laaa daftar. Agak cerewet gak dan memerlukan butiran lengkap yang sah. No IC pun dia nak. Bagusnya safety. Kiranya  orang yang book ni genuine . Owner pun genuine. Tak de laaa penipuan kann…

Okey shortcut citer sebelum Nina terusan membebel. Hahaa.. Nina stay sini!

Mercu Summer Suites Kuala Lumpur

The Guest House Kuala Lumpur Homestay Murah KLCC

Homestay murah yang Nina book dari Airbnb – KL Guest House nama diberi. Rumahnya need and tidy, nyaman, kelengkapan lengkap , facilities terbaik!

Studio Nina di tingkat 20.  Bagusnya kat sini keselamatan tip top. Excess Card diperlukan untuk naik lift ke tingkat kita dan tingkat yang lain. Masuk studio kena tag card dan ada security password. Kurlasss you!

Sejurus pintu bilik di buka, wow!

Bilik kemas, bersih, TV banyak channel

Kat mana Homestay murah area KL ? KL Guest House BEST

Smart kannn Studio ni?

Katil tersisir kemas ditutupi selimut tebal. Mmmm… Empuk! Tak sabar nak tido. Ok ngade.. Depan katil adanya TV LCD besau! Mode on. tekan tekan tekan… Manyak syiokkk ini macam, ada banyak channel. Anak-anak suka! Hahha.. Mak yang over seronok.

Korang perasan tak di balik belakang pintu masuk tu, adanya tilam extra. Bukan tu aje tau, ada selimut extra, bantal extra. Bagus kann..?? Extra servis. Luv it!

Homestay Murah KL Guest House Mercu Summer Suites near KLCC

Mak mak OCD selalunya check bilik air dulu. Korang pun gitu kann?? Okey bersih. Lulus! Disediakan shower gel yang wangi dan shampoo. Tergerak dalam hati ni nak pm owner tanya shower gel brand apakah yang di taruk dalam tu? Wangi giler seyhh… Tapi segan lak nak tanya. HEhee . . .

Sebelum pintu masuk bilik air ada sinki dan cermin untuk tatarias. Kakak laaa paling lama kat situ. Biasalah anak dara remaja, entah apa yang dibelek lama sangat pun entah lerrr . . . . Macam lah dulu tak pernah remaja. HAhaa . . .

Korang kalau dok lama sini beruntung, adanya mesin basuh baju, nak masak-masak pun ada kelengkapannya. Cuma tu ari Nina malas masak, kami tapau dan makan kat luar aje. Area sini semua pun dekat, mudah.

Homestay Murah KL Guest House Mercu Summer Suites near KLCC

Meja makan siap ada pinggan cawan piring sudu garfu. Lengkap! Peti ais berfungsi baik, sejuk! Chiller pun bersih. Sekejap jer anak-anak dah kasi penuh dengan jajan depa. Chocolate laa, manisan laaa, cake laaa, buah lemon, epal hijo mama, air kotak. Letak kejap dah sejuk. Good , berfungsi baik chiller nya! Kiranya facility yang ada semua dalam keadaan baik.

Dalam almari siap ada hanger, iron, hair dryer dan sejadah. Kat tepi almari ada iron board. Senangnya nak gosok tudung. Terbaik laaa

Air cond ada dua tau! Sejuk selesa nyaman . . .  Kot sejuk nau pas balik swimming, tutup salah satu. Biasalah anak ramai, ada yang cerewet . Kejap sorang panas, sorang lgi kata sejuk lak. Stress mama! Pi dok sana sorang, dok sini sorang. Settel. Semua dalam rumah, senang handle. Security sini pun bagus. Tak risau.

Facilities BEST!

Anak-anak dah dok merengek nak pi tengkat 10. Nak pi pool. Biasanya bebudak, mana kan berpisah tiada dengan kolam. Sebab nengok gambar kat Airbnb ada kolan lawa laaa kami dok sini! Jom tengok kolam ala aquarium nya yang lawa ni . . .

Swimming pool – infinity pool weyhh… cun giler!

Subhanallah … Tengok! Lawa kannnn kolam dia. Terus rasa macam dok kat hotel mewah 6 bintang-bintang berkerdipan. Serius! Dok hotel mewah pun belum tentu korang akan dapat view macam ni. Ada jakuzi lagi tuuu

Swimming pool - infinity pool weyhh… cun giler!

“Mama, best laaa mansi dalam aquarium besar ni..!!” – Eilhan

Tabah jer laaa… Di katanya Infinity pool ni aquarium. HAhaa… Gasak laaa nak, janji korang seronok happy. Puas laaa anak-anak berkubang dalam aquarium ni. Mama pun extra enjoy! Eh  . . .

Cuma nak pesan kat sini orang have-have maka sila laaa berpakaian mengikut kesesuaian. Kat swimming pool ni kena pakai baju mandi. T-shirt pagoda Bersama track suit tak boleh tau! Nehi nehi . . .

Gym Room selesa!

Nina suka gym kat sini. Selesa! Pengudaraan yang baik – penting ni supaya idok lerrr TER bau usyukk asyammm tiak peloh yang bersukan kat sini. HAhaa… Serius penting kannn?? Kurang udara pun boleh mengakibatkan asthma attack tau.  Kalau pengudaran tak bagus, muntah sokmo sambil bersenam. Haru!

Kelengkapan semua tip top, ada nya Yoga Deck, floor matt, ball besar dan lagi best sambil run korang akan nampak view luar yang luas saujana mata memandang. Relax beb!

Surrounding happening beb!

Homestay Murah KL Guest House Mercu Summer Suites near KLCC

Kat bawah lobby ni ada kedai, restaurant, market. Kalau korang keluar, semua pun dekat – KLCC, Bukit Bintang, Pavillion KL, Avenue K dan paling syiokkk dekat Kg Baru yang terkenal dengan syurga makanan! Best laaa stay sini . . . . Kami makan kat Kg Baru jer..

Nak cuti tak perlu tunggu cuti sekolah

Korang, sekali sekala bercuti tanpa perlu tunggu cuti sekolah lagi seronok dari cuti di waktu peak season. Santai, relax, tenang … Suasana kat Mercu Summer Suites ni pun sunyi mendamaikan jer..

Terasa macam orang kaya lak stay sini. HAhaa..
Kot korang belum pernah cuba short holiday, cuba laa stay kat sini.  Dekat jer pun… Tak payah drive jauh-jauh.

Ok laa… Sebelum korang naik meluat ngan melalut Nina, nahh …. info lanjut kat bawah.  Sebelum tuu meh layan short vlog sepanjang short vacation Nina The Guest House KL – Mercu Summer Suite Kuala Lumpur ni..

Amacam? Cam menarik kannnn?

Korang sila book kat https://abnb.me/sssRteU82W tau!
Atau korang pi usha

Page Facebook  : KL Guest House
Instagram : KL Guest House

So sekarang tak de alasan tak mau bawak family pi holiday kannn? Tak payah dah jauh-jauh, dekat pun ada. Tak perlu mahal-mahal yang murah berpatutan lagi berbaloi pun ada. Janji family enjoy! Kita yang cipta kenangan terindah tuuu … Usahakan!

Kat mana Homestay murah Kuala Lumpur ? KL Guest House BEST

Related Post
Harta Pusaka Nenek
Harta Pusaka Nenek

Setelah sekian lama di perantauan akhirnya Rahmat pulang ke kampung untuk berjumpa dengan neneknya.Nenek : "Rahmat, nenek sudah tidak kuat Read more

Chicken Pox
Chicken Pox

Chicken Pox -  demam cacar  / demam campak Chicken pox yang dikenali dengan nama cacar air, jintungan atau bertih dalam Read more

Shaken Baby Syndrom (SBS)
Shaken Baby Syndrom (SBS)

Kisah yang ingin dikongsi buat semua ....Pesakit terakhir yang kami 'tidurkan' ialah bayi berusia 4 bulan. Bayi tersebut telah disyaki Read more

Paku Di Hati …
Paku Di Hati …

PAKU DI HATI...Ada seorang pemuda yang sangat pemarah. Dia tidak dapat mengawal kemarahannya walaupun ianya hanya satu masalah kecil sahaja. Read more

Please follow and like us:
20 Comments
  • sohoque
    Posted at 16:07h, 02 August Reply

    Fuuuh thorbaeklah review ni. Thanks. Jemput datang lg yer lain kali.. Hehehe

  • ina
    Posted at 11:21h, 03 August Reply

    wow..have have betul. Bestlah jugak nii. Semalaman berapa? nanti nak tengok kat sana lah. Selalu buntu kalo singgah kl tatau nak stay mana

  • adianiez AIDA
    Posted at 13:01h, 03 August Reply

    Terbaik ni.
    Brape rege, x dinyatakan… melilau mata mencari 🙂 ha ha ha…
    Aida normally naik KL, “homestay” @ rumah adik-beradik jer, nina. Ada skali dulu, dok impiana. Saje je…

  • Muhammad Naim Abdullah
    Posted at 13:09h, 03 August Reply

    melihat pada harga bawah 200 ringgit, rasa berbaloi bagi Naim, kerana semua ada dalam satu bilik dan dekat kedai serba neka ini hehe

  • cik fafa
    Posted at 13:13h, 03 August Reply

    wahhh menariknyeee. Bilik pon smua cantik kemas bersih. Memang best lah kalau dapat stay tempat macam ni. Siap dengan macam macam facilities lagi.

  • budak bandung laici
    Posted at 22:54h, 03 August Reply

    siapa kata nak pergi bercuti perlu travel jauh-jauh. ha dalam kl pun boleh mood bercuti tau. BBL pernah jugak survey homestay ni dalam Airnb harga semalam pun murah sebab dapat satu rumah terus. elok sangat kalu family datang menginap kat sini kan

  • AhmadiKatu
    Posted at 03:17h, 04 August Reply

    Kalau tak silap ada kawan yang punya homestay kat mercu summer ni. Register under AirBnb juga. Hafiz budak johor. Tgk rating dia kat AirBnb sangat tinggi coz tempahan banyak dari luar negara. Tapi tgk yang homestay ni pun sangat menarik kat dalam…puas hati juga kan…

  • Rawlins GLAM
    Posted at 09:09h, 04 August Reply

    Nie yang rasa macam nak staycation plak nie. Nak mandi dalam aquarium besar tu gak la.
    Memang nampak classy dan elegant tempat dia – kalau ada event nanti boleh la Rawlins try gak.

  • SITI AWADAH
    Posted at 09:32h, 04 August Reply

    exclusive betul ni… mcm2 ada. kalau awa takat stay semalam x cukup nih!! mandi tu best… wahhh berendammm x ingat dunia kang.. kiki… nice nice…

  • Amyra
    Posted at 21:01h, 04 August Reply

    Waahhhh. Bestnya percutian ala have-have macam nie.. Tak payah pegi jauh-jauh dalam KL je. Thanks for the sharing kak nina.

  • Hanny Abdullah
    Posted at 23:42h, 04 August Reply

    Zaman berlaki dulu mmg rajin gak holiday dlm kl, keluar dr rumah sesekali duduk homestay n hotel mmg syiok. Itu zaman have have le..zaman solo molo ni kita dok umah, holiday kat umah..hehehe. tapi sesekali teringin gak..nanti kita kumpul2 uwit buat hantaran holiday utk diri sendiri leh cuba duduk kat sini..:)

  • Mama Kembar Tiga
    Posted at 07:02h, 05 August Reply

    Kolam tu best! Syok dapat ambik gambaq rare hehe

  • Zharif Azis
    Posted at 17:12h, 06 August Reply

    Wahhhh betul2 murah homestay nie. Susah nak dpt harga gini di sekitar kL. Kemudahan pulak banyak dan lengkap. Nanti boleh singgah menginap

    • Nina Mirza
      Posted at 03:30h, 10 August Reply

      Kannn… Berbaloi! Nanti book dari Airbnb atau contact sendiri owner kat email dia. Senang berurusan dengan owner ni. Friendly

  • Lizzy
    Posted at 20:40h, 16 December Reply

    Cantiknya KL Guest HOuse! Mereka ada kolam renang yang cantik dan bersih selain bilik yang mewah. Rumah saya kelihatan lebih kurang sama seperti guest house ini sebab kawan saya yang membantu saya mengecat rumah saya. Hubungi mereka untuk quality yang terbaik! Terima kasih dengan sharing ini.

  • Abigail Ahern Discount codes
    Posted at 21:15h, 31 August Reply

    Great content and best for reader really thanks for share it.

  • Oliver
    Posted at 17:16h, 19 January Reply

    Іt’s really a cool and helpful piece of information. I am satisfied that you just shared this helpful information

  • Muse
    Posted at 14:03h, 24 January Reply

    This is a great idea to share your blogs with us because your Article helps us to learn so many things through your blogs. Thank you so much admin for uploading such amazing content with us your blog is really helpful for me. wish you all the best for upcoming comments.

  • Edison Konopelski
    Posted at 14:50h, 29 September Reply

    I have come to your website for the first time today and here I have get a lot of information, thank you very much for this.

  • Mike James
    Posted at 19:34h, 03 October Reply

    Thanks for sharing. I found a lot of interesting information here. A really good post, very thankful and hopeful that you will write many more posts like this one.

Post A Comment

Follow by Email
Instagram