Hadiah Hari Guru Buat Cikgu !!

Suatu pagi di dalam sebuah kelas 4 Slow, di sebuah sekolah rendah, di kawasan pedalaman. Cikgu sedang memberikan cadangan kepada murid-muridnya tentang hadiah sempena Hari Guru esok.

Cikgu: Saya tak kisah apa-apa jenis hadiah yang kamu nak berikan.

Murid: Tapi cikgu, hadiah yang macam mana?

Cikgu: Cikgu cadangkan begini, jika bapa kamu penanam jagung… jagunglah hadiahnya, jika nelayan, ikan pun boleh..

Murid-murid: Ohh…. begitu..

Keesokan harinya, penuh meja cikgu itu dengan pelbagai hadiah… macam-macam ada. Tersenyum lebar cikgu ….

Hah, kenapa kamu berpeluh ni Mamat? Datang lewat pulak!

Mamat: Usung hadiah cikgu… tu ada kat luar kelas.

Cikgu: Ya.. Allah, batu nesan Mat?????

Mamat: Ha….aaa (dengan bangga)

Cikgu: Ayah kamu kerja apa?

Mamat: PENGGALI KUBUR cikgu.

Cikgu: Patutlah….. (sabar jer laaaa … lurus bendul sungguh anak murid ku)




Related Post
Harta Pusaka Nenek
Harta Pusaka Nenek

Setelah sekian lama di perantauan akhirnya Rahmat pulang ke kampung untuk berjumpa dengan neneknya.Nenek : "Rahmat, nenek sudah tidak kuat Read more

Cinta itu buta @ buta kah cinta …. ???
Cinta itu buta @ buta kah cinta …. ???

CINTA ITU BUTA ....Seorang lelaki buta memasuki sebuah restoran. Amin,pemilik restoran itu juga berperanan sebagai pelayan mendatanginya dan menghulurkan menu."Saya Read more

Nak Citer Pun Malas . . .
Nak Citer Pun Malas  . . .

Pada masa dahulu, ada sebuah kampung di mana semua rakyatnya amat rajin belaka tidak ada yang malas. Jadi pada suatu Read more

Salam Aidilfitri 2014
Salam Aidilfitri 2014

As'salamualaikum dan Salam Sejahtera...Apa khabar teman semua? Nina doakan semuanya dalam keadaan sihat walafiat.Begitu juga untuk diri Nina sekeluarga. ...Eh Read more

Please follow and like us:
1 Comment
  • emmasmith
    Posted at 04:20h, 31 July Reply

    I was into this issue and tire https://vidmate.onl/download/ d to tinker around to check if its possible but couldnt get it done. Now that i have seen the way you did it, thanks guys
    with
    regards

Post A Comment

Follow by Email
Instagram