Review KITSUI VitaC+Shine Whitenin BB

KITSUI REVIEW PERBEZAAN ANTARA PRODUCT WHITENIN BB DAN VITAMIN C + sHINE

KITSUI REVIEW PERBEZAAN ANTARA PRODUCT WHITENIN BB DAN VITAMIN C + SHINE

Hi korang! Apa khabar? Hope korang sihat walafiat. Kalau rasa badan tak sihat, mudah letih, mudah selsema, gusi mudah berdarah, sakit sendi ker sebaiknya segera ambil berat akan kesihatan korang. Mungkin korang kekurangan Vitamin C.

Sekarang ni memang kena extra care! Vitamin C wajib diambil setiap hari. Tak kira laa apa pun peringkat usia. Ya #KitaJagaKita so memang kena jaga diri sendiri. Mahu atau tidak , Vitamin C harus diambil setaip hari untuk meningkatkan sistem imuniti badan yang lebih kuat!

Memang betul Vitamin C paling bagus amalkan makan sayuran dan buah-buahan segar contohnya orange. Tapi dalam kesibukkan rutin harian mana kann done nak makan buah setiap hari. Nak top up stok dalam fridge pun tak done. Huhuuu . . .  So Nina consume VitaC + Shine dari KITSUI. Lebih memudahkan cara.  

Review KITSUI VitaC+Shine  dan Whitenin BB untuk penjagaan kesihatan dan kecantikan

KITSUI REVIEW PERBEZAAN ANTARA PRODUCT WHITENIN BB DAN VITAMIN C + SHINE

Okey, apa tu KITSUI VitaC + Shine?

KITSUI VitaC + Shine menggunakan formulasi terkini dari Korea. Teknik yang digunakan pula adalah teknik pembekuan berkepekatan tinggi untuk dijadikan serbuk. Menggabungkan dari 6 buah buahan yang mengandungi Vitamin C (1000mg) semulajadi yang tinggi berserta dengan Vitamin A, Vitamin D, Vitamin B12, Vitamin B2 dan Vitamin B6 .

Ascorbic acid 100mg
Pomegranate 200mg
Kiwi 150mg
Orange 100mg
Nenas 150mg
Mango 150mg
Lemon 150mg
TOTAL = 1000mg (Vitamin C)

Kebaikan KITSUI VitaC + Shine

Khas untuk meningkatkan imunisasi badan
Meningkatkan sistem imuniti badan yang lebih kuat
Memberi kecergasan badan
Kesihatan penglihatan menjadi semakin baik
Antioksidan yang tinggi melindungi kulit dari sinaran UVA & UVB
Sesuai untuk seisi keluarga (12 tahun keatas)

Menarik kannn.. Seisi keluarga boleh consume sama. Jimat!

Review KITSUI Vita C+Shine Vitamin C imunisasi badan 1000mg

Cara Bancuh
Campurkan 1 paket ke dalam 150ml air suam. Goncang sehingga larut dan terus minum.
Nina consume setiap pagi selepas sarapan.

Rasa apa?
Sedap. Rasa buah berries, tak terlalu mains, dan baunya menyelerakan.

Review KITSUI Vita C+Shine Vitamin C imunisasi badan 1000mg

Apa kata Nina tentang VitaC + Shine?

So far apa yang Nina perasan setelah amalkan KITSUI VitaC + Shine sistem imuniti badan lebih kuat dan badan lebih cergas. Nak siapkan urusan seharian pun tak rasa cepat letih. Kandungan dari buah oren membantu memberikan vitamin C untuk sistem imuniti badan.

Sekarang ni memang kena consume Vitamin C supaya kita kekal sihat. Nak makan buah orange setiap hari kekadang tak sempat nak top up stok buah dalam fridge. Huhuu . .. So adanya VitaC + Shine ni sangat membantu.

KITSUI REVIEW PERBEZAAN ANTARA PRODUCT WHITENIN BB DAN VITAMIN C + SHINE

KITSUI REVIEW PERBEZAAN ANTARA PRODUCT WHITENIN BB DAN VITAMIN C + SHINE

Bila usia dah 44 tahun ni memang kulit wajah kena lebih perhatian. Kulit matang ni dah mula menampakkan wrinkle sana sini. Huhuu . .
Paling Nina takut kalau munculnya pigmentation! Walaupun belum ada, opkos kena elakkan dan berjaga-jaga. Dan lagi kulit matang ni kekadang mudah berminyak, kekadang hydrated! Stress tau . .

Okey, untuk kecantikan kulit sekarang ni Nina consume KITSUI Whitening BB. Ianya mengandungi
Orange powder – Menghasilkan kulit yang berseri
Acerola – Membantu meratakan warna kulit dan mencerahkan kulit
Grape Seed – Mencantikkan kulit dengan menggalakkan pembaikan dan pembentukkan tisu
Berries – Mencegah kulit berminyak

See! Banyak kannn bahan bagus untuk kecantikan.

Review KITSUI Whitenin BB mencerahkan kulit glowing pudarkan jeragat cantikkan kulit

Cara Bancuh
Campurkan 1 paket ke dalam 150ml air suam. Goncang sehingga larut dan terus minum.

Sedap ke?
ya sedap awakkk..!! Kedua-duanya sedap. Rasa buah berries, tak terlalu mains, dan baunya menyelerakan. Mujur dekat box ada mention hanya 1 kali sekali jer kalau tak naya Nina minum macam cordial. HAhaa . . .

Review KITSUI Whitenin BB mencerahkan kulit glowing pudarkan jeragat cantikkan kulit

Apa kata Nina tentang KITSUI Whitening BB ?

So far bila Nina consume KITSUI Whitenin BB ni kulit muka Nina tidak lagi berminyak, mengecilkan pori-pori besar, mencerahkan kulit wajah, memberi kelembapan berpanjangan sepanajng hari dan tampak glowing sihat dan berseri-seri gitu. Love love!

Kenapa Nina pilih produk dari KITSUI?

Ya sejujurnya Nina amat cerewet bab supplement. Badan nak pakai lama ooii . . .
So Nina hanya pilih yang diyakini selamat! Tidak mengandungi bahan-bahan berbahaya  seperti hormon, pengawet, gluten, GMO, Antibiotik dan bahan kimia. Ia disahkan halal dan sesuai untuk vegan.

Review KITSUI Halal Selamat KITSUI VitaC+Shine  dan Whitenin BB untuk penjagaan kesihatan dan kecantikan

Paling best jenama Kitsui ni recommended by Super Health Brand dan dah banyak memenangi anugerah antarabangsa. Dengan adanya pensijilan HALAL dari Jakim buat Nina rasa lebih yakin nak guna produk ni. Produk yang dikeluarkan juga lulus ujian makmal dan Kitsui sendiri sudah melebihi 20 tahun dipasaran.

TESTIMONI KITSUI

testimoni KITSUI

KITSUI diyakini ramai, ini antara testimoni pengguna KITSUI. Sebenarnya bukan ni jer tau, banyak lagi ada di kongsikan di FB dan IG Official KITSUI. Maklum laaa peoduk bagus kann

Kat mana nak beli Produk KITSUI?

Alahai mudah sangat! Produk bagus kannnn… Opkos korang boleh dapatkan di memana farmasi Guardian dan Watsons. Atau lebih mudah korang boleh jer beli online di Shopee
Kitsui Whitenin BB Shopee Mall : https://shopee.com.my/product/100810671/1625933966?smtt=0.271268947-1620647259.9
Kitsui VitaC + Shine Shopee Mall : https://shopee.com.my/product/100810671/9836114714?smtt=0.271268947-1620647236.9

Review KITSUI VitaC+Shine Whitenin BB

More info :-
Kitsui Whitenin BB
Website : https://kitsui.com.my/product/kitsui-whitenin-bb-2/

Kitsui Vita C+ Shine
Website : https://kitsui.com.my/product/vitamin-c/

KITSUI juga ada banyak lagi produk lain . Korang boleh laaa intai usha  di
Instagram : https://instagram.com/kitsuimalaysia
Tiktok : https://vt.tiktok.com/ZSJUoshPn/
Facebook : https://www.facebook.com/kitsuimalaysia/
Youtube : https://www.youtube.com/c/KitsuiBeauty

Jomm sesama jaga kesihatan dan kecantikan luar dan dalam bersama KITSUI
So pasni jangan mengade-ngade tanya lagi Nina consume produk apa ehhh. . . Bababb kangg

27 Comments
  • Nora Nasran
    Posted at 10:59h, 06 June Reply

    Produk ni dah lama kan. Kitsui ni byk dekat farmasi. Nampak menarik dan best produk ni

  • Qaseh
    Posted at 12:37h, 06 June Reply

    Pernah consume gak dulu2 , yang pasti sedap, bagus amalkan vit c

  • Dura Norell
    Posted at 13:50h, 06 June Reply

    Good review Btw, betui ka kak nina 44yo? Nampak muda kak

  • Julia Johari
    Posted at 16:02h, 07 June Reply

    Nampak moist je kulit kak nina, nak follow la jd awet muda mcm akak hehe

  • the impossible game
    Posted at 18:12h, 07 June Reply

    you can find a lot of interesting and interesting games at Impossible Game, I believe that here you will find games that satisfy your passion!

  • Nadia johari
    Posted at 18:36h, 07 June Reply

    Pernah ambik whitenin bb tu waktu pregnant..hehehe..Keluar anak putih je..ahaha..
    Banyak produk kitsui sekrg, macam2 boleh pilih

  • Aisya Ismail
    Posted at 02:18h, 08 June Reply

    Glowing betul muka kak nina.

  • Alia Farhan Binti Said
    Posted at 15:17h, 08 June Reply

    Kita pernah amik kitsui yg collagen tu.. Best jugak.. Nnt boleh try yg ni pulak.. Mcm best

  • Eiza
    Posted at 16:15h, 08 June Reply

    Kitsui ni senang nak buat stok sebab ada di Watsons dan Guardian. Paling best, dapat beli pada harga sales. Kaw kaw jimat.

  • Bella Jamal
    Posted at 21:43h, 08 June Reply

    Tetap nampak muda ya. Kulit muka licin. Bella pun baru makan secara konsisten Vit.C. Dulu tak amalkan. Betul ia dapat tingkatkan imunisasi badan. Benda paling penting. Nanti kita try Kitsui. Sekarang amik Redoxan dgn Shaklee.

  • bae roslan
    Posted at 21:54h, 08 June Reply

    dah try yang vita c tu, sedap yakmat. tak pernah rasa vitamin yang sesedap kitsui ni

  • Rawlins GLAM
    Posted at 22:03h, 08 June Reply

    Ye betul. Sekarang memang kena amalkan penjagaan kesihatan diri dengan lebih tekun. Rawlins pun dah semakin istiqamah mengamalkan vitamin C sejak zaman covid nie. Boleh la try Kitsui plak pasni

  • Nurul Najwa binti Johari
    Posted at 22:14h, 08 June Reply

    Kita penah amalkan yg vita c+ shine tu.. Mmg bagus amalkan lagi2 wktu skrg ni covid mkin mengganas… Makanan tambahan yg ckup kaya dgn vita C

  • Saidila Abdul Rahman
    Posted at 00:20h, 09 June Reply

    Ai tertarik nak cuba yang Vita C + Shine tu sebab nampak sedap dan rasanya macam perlu juga. Mana tahu dapat kembalikan tenaga dan seri wajah balik lepas sakit nih.

  • Kitkat Nelfei
    Posted at 10:16h, 09 June Reply

    I memang amalkan Kitsui Vita C since ramai yang post about it previously.. sedap pun sedap dan senang nak bancuh.. wahhh now ada brightening pulak ye.. menarik boleh try ni..

  • Mahamahu
    Posted at 11:17h, 09 June Reply

    Kita juga adalah pengguna produk Kitsui ni hehehe kita suka yang VitaC+ Shine tu bagus untuk musim penyakit banyak sekarang ni hehehehe sedap pun sedapkan rasa buah nak beli lagi lah…

  • Sis Lin
    Posted at 11:47h, 09 June Reply

    Belum ada ke watson atau Guardian ni, ingat nak cuba jugalah.. semua kata best dan bagus Kitsui ni..
    Makin comel ekk ko Nina..

  • Yanie
    Posted at 11:54h, 09 June Reply

    Nampak sedap pula jus Vit C tu ya sis, senang la nak consume macam tu. Perkongsian yang menarik!

  • Min
    Posted at 12:29h, 09 June Reply

    Bagus ni. Kte pun consume mmg leh npak la perbezaannya..rasa kulit lg glowinh

  • ummi nani
    Posted at 12:46h, 09 June Reply

    Bagus amalkan suplement macam ni , kekal muda dan sihat 🙂

  • Sunshine Kelly
    Posted at 15:16h, 09 June Reply

    Thanks for sharing this, my friend also recommend me to take these two supplement drinks.

  • Ummi | Ummi Goes Where?
    Posted at 15:41h, 09 June Reply

    Oo dah 44 ke? Ingatkan masih 30an lagi. Hehe. Nanti nak try juga la kitsui ni. Untuk kesihatan badan dan kecantikan kulit.

  • SalJohari
    Posted at 16:20h, 09 June Reply

    Memang best Kitsui Vit C ni sebab Sal dah try . Mula tu tak yakin jugak tapi bila dah consume sekotak baru tersedar . Kulit dah tak kering dan kusam. Bila konsisten memang nampak la perubahan

  • Gaitheery
    Posted at 18:02h, 09 June Reply

    Kitsui is popular brand for health drinks. I have tried it before too

  • huda halid
    Posted at 21:52h, 09 June Reply

    memang best produk Kitsui , huda pun amalkan produk Kitsui khas untuk kurus dan detoks

  • siennylovesdrawing
    Posted at 11:27h, 10 June Reply

    thanks so much for this informative sharing, now I learn better on the differences of these 2 items 😀 cheers, siennylovesdrawing

  • Zayani Zulkiffli
    Posted at 19:31h, 10 June Reply

    Saya memang kadang-kadang consume Vita C+ tu. Sedap dan membantu la kalau rasa lemah nak demam ke apa.

Post A Comment