Grandmama's Jom Lobster Perghhh ... Sedap!

Lobster Oohhh Lobster. Perghhh … Sedap! Kat mana tu … ?

Ahaa… Tengok jangan tak tengok!  Jom Lobster di Grandmama’s Restaurant

Perghhh … Sedap!

Grandmamas Jom Lobster Perghhh Sedap

Lobster Curry Hot Pot – sedap weyy …!!

Perghhh … Sedap! Buat penggemar seafood terutamanya Lobster tentu nengok Lobster tu posing pun dah terliur kann? Lobster tu masak Curry. Korang pernah try tak Lobster masak Curry ala Nyonya? Rare kann..??

Cer korang bayangkan Lobster  tu kuah kari nyonya nya serve dalam Hot Pot, panas-panas,  rasa kuahnya yang tidak terlalu berempah, light light rasa rempah kari nya, lemak yang mengasyikkan , pastu air Lobster tu meresap dalam kuah curry nya. Hirup kuahnya, Perghhh … Sedap weyy..!! Makan nasi bertambah-tambah dibuatnya. Oh my diet. Huhuu . . .

Kat mana Lobster Sedap tuu.. ??

Grandmama’s Restaurant Kuala Lumpur

Grandmamas Jom Lobster Perghhh Sedap

Lobster Masak Merah

Tadi Nina tayang Lobster Curry Hot Pot  kan…. Ahaa..!! yang ini Lobster Masak Merah. Isi nya fresh dan kuah nya sedap sehingga menjilat jari … Serius. Recommended 🙂

Ok, Gerenti korang tak pernah terfikir nak  makan Lobster tuk berbuka puasa kann..?? Rare kot! Yelah, sana sinin sinun dok tayang kambing golek tergolek, sup gearbox, satay jer kann, sekali sekala berbuka puasa dengan Lobster opkos menjanjikan suatu kelainan.

Curry Lobster Hot Pot

Grandmamas Jom Lobster Perghhh Sedap

Hahaa… Tayang lagi Curry Lobster Hot Pot  ni… Adududuhhh … Sambil tulis type ni, Nina dok teringat-ingat kuah dia. Dihidangkan panas-panas dalam hot pot,   Kalau ada ada roti, sedap nya buat cecah ngan kuah dia. Mau sebuku roti diam-diam Nina boleh kasi licin awak …!! Oopsss…

Set Ramadhan  – Buka Puasa di Grandmama’s Pavilion / Intermark KL

Meh Nina nak share ngan korang, buat kengkawan Nina yang keje area Pavilion , Bukit Bintang, Jalan Raja Chulan, Lot 10 atau yang seangkatan dengannya Nina cadangkan korang berbuka puasa kat Grandmama’s Restaurant.

Tahun lepas Nina dah pi rasa sendiri, memang puashati! Sebuah restoran yang menyajikan masakan style Malaysian Cuisine. Maksudnya ada menu ala masakan Melayu, ala Cina dan India. Kita kan rakyat majmuk berbilang kaum dan agama. Restaurant style gini memang best! Senang kengkawan ofis join sama berbuka puasa nanti.

Grandmama’s Restaurant – Set Ramadhan 2018

Grandmama’s Jom Lobster Perghhh … Sedap!

Grandmamas Jom Lobster Perghhh Sedap

Ramadhan Set A – 2/3 pax

Ini set A, ada Lobster yang macam Nina makan tu , bersama 3 hidangan sedap dishes yang lain.  (korang pilih 2 menu kat category A dan 1 menu kat category B)
Set A ni sesuai tuk korang bersama bff atau couple yang suka makan meriah! Kiranya set A ni tuk 2-3 orang makan. Confirm puashati.

Nah … korang pilih dish sedap kat sini.

Grandmamas Jom Lobster Perghhh Sedap

Ramadhan Set B – 4/5 pax

Ini set B, korang boleh pilih dish sedap tuk 5 hidangan pax. ( korang pilih 3 menu kat category A dan 2 menu di category B)

Grandmamas Jom Lobster Perghhh Sedap
Hidangan ni lak sesuai tuk 4-5 pax. Kiranya yang ni sesuai buat yang datang bersama family atau satu department kat ofis korang tu… Settel makan bersama-sama sambil chit-chat gosip mak jemah. Eh! Bulan puasa cakap yang baik-baik jer ehh … Hehee . . .

Ok, selain daripada itu turut disertakan nasi, keropok ikan, ulam-ulam bersama cili belacan, kuih muih dan kurma  dalam set ni.. Complete set gitu, semua ada!

Grandmamas Jom Lobster Perghhh Sedap

Nahh … Nina belanja korang cuci mata Sedap Dishes yang boleh korang pilih …

Grandmamas Jom Lobster Perghhh Sedap

Ayam goreng berempah … Rempah dia memang kick! Sedap diratah begitu saja. HAhaa . . . Dah macam anak-anak plak.. Hehee

Grandmamas Jom Lobster Perghhh Sedap

Burung Puyuh masak sweet Sour. Lembut sampai ke tulang burung puyuh ni Nina gigit kasi perabih. Suka!

ni antara pilihan korang tuk category B

Grandmamas Jom Lobster Perghhh Sedap

Category B ni paling Nina suka sayur Pucuk Paku Sambal Belacan. Memang pucuk yang dia masak lembut jer… Sambal belacan dia pun sedap. Sangat malaysian!

Grandmama’s Pavilion Kuala Lumpur

Restoran Grandmama’s ni tenang, susun atur yang kemas dan rasa relax. Kalau laaa dolu-dolu ada restoran ni, sini lah kot tempat pilihan Nina dating ngan Geng. Eh ehh… Throwback lak. Hahaa.. Serius Nina suka restoran ni!

GRANDMAMAS SELERA SEDAP SET MENU

Tadi tuu suasana dalam Restoran. Jangan tak tahu, rupanya kat luar pun ada.. Lebih santai dan terbuka. Ahaa.. Yang ini lak sesuai tuk Nina di masa sekarang, santai makan-makan bersama family. Ruang terbuka yang cukup luas, kemas dan bersih.

GRANDMAMAS SELERA SEDAP SET MENU

Smoking Area pun ada!

GRANDMAMAS SELERA SEDAP SET MENU

Ppsstttt >>>>> Untuk abang-abang yang suka ‘meng’ asap kan diri tuu… Ada smoking area tuk korang. Alaaa… Bukan Nina tak tau, ada jer golongan yang sejurus masuk waktu berbuka puasa, depa ni harus nak asap dulu! Dont worry… Kat sini korang boleh laaa berbuka puasa bersama kepuk-kepuk kepulan asap yaa..

Ok… Restoran dah cantik, menarik, cun – lulus kan… Nina faham, orang keje sibuk ni biasanya pentingkan suasana yang tenang, selesa sebab masa makan laa masa untuk mereka berehat seketika melepaskan penat lelah bekerja. kann…?? Kita faham sebab dolu kita pun keje buzy yang amats! huhuu . . .

Apa yang menarik kat Grandmama’s Restaurant

GRANDMAMAS SELERA SEDAP SET MENU

Konsep restoran yang santai, kemas dan bersih memang menepati KPI ISO Nina amboi hehee… Ruang yang luas selesa untuk seisi keluarga mahupun lepak reramai ngan kengkawan.

Selain tu, sajian menu mereka yang kontemporari fusion Eh macam interior design lak bunyinya boleh laaa janji faham ehh…. Menu pelbagai pilihan kat sini seiring dengan selera tekak pelbagai kaum kat Malaysia ni. Yelah …. kengkawan office kan macam-macam selera tekak depa. Kat sini semua pun ada! Sedap lak tuu…

Amacam? Kot korang tergoda tertarik ngan Set Ramadhan 2018 Perghh… Sedap! Jom Lobster Grandmama’s Restaurant  inilah harga Set Ramadhan nya.

Grandmama’s Jom Lobster Perghhh … Sedap !!

Grandmamas Jom Lobster Perghhh Sedap

Harga Set Ramadhan Grandmama’s
Set A RM238+ untuk 2/3 pax
Set B RM388+ untuk 4/5 pax
Korang, promosi ini bermula dari 17 Mei 2018 sehingga 14 Jun 2018
Waktu Perniagaan
11:30am – 10:30 pm

Grandmamas Jom Lobster Perghhh Sedap

Ni  nak kasitau korang, Set Ramadhan Perghhh … Sedap! Jom Lobster ni hanya ada kat  Grandmama’s Pavilion KL dan Grandmama’s Intermark KL.  Ni  alamat nya :-

GRANDMAMA’S (Pavilion KL)
Lot 6.01.02, Level 6, Pavilion KL
168 Jalan Bukit Bintang,  55100 Kuala Lumpur
Tel: 03-2143 9333 /  Fax: 03-2143 9222
Email: grandmamapkl@gmail.com
GRANDMAMA’S (Intermark Mall)
Lot G-12, Intermark Mall
348 Jalan Tun Razak, 50400 Kuala Lumpur
Tel: 03-2181 2839 /  Fax: 03-2181 2839
Email:  gmm.intermark@grandmamas.com.my

Atau kalau korang nak kan info lebih tentang Grandmama’s Restaurant, korang pi laaa mentelaah kat :-

Web : http://www.grandmamas.com.my
Facebook : https://www.facebook.com/grandmamas.com.my/
Instagram : https://www.instagram.com/grandmamasmsia/

Sebelum  tu… . Meh layan video seminit  Nina.  Ada banyak lagi menu yang Nina tak share ngan korang ada dalam video ni.. . Tengok tau!

Selamat  menyambut Ramadhan

Grandmamas Jom Lobster Perghhh Sedap

29 Comments
  • nornazliana ab razak
    Posted at 11:10h, 08 May Reply

    tudiaa lobsterr besar gabak mcm menarik ja boleh buat melelh ayaq liuq ni..harga pun boleh tahan juga nohh

  • Anuar
    Posted at 11:50h, 08 May Reply

    Wah… Bestnya dapat makan Lobster… Menggiurkan… 😉

  • Luqman Zakaria
    Posted at 11:58h, 08 May Reply

    terliurnya tengok! especially lobster tuh..luqman tak berapa suka sangat seafood tapi lobster tuh nampak tempting..makanan lain pon nampak sedap jgk..nakkkk!

  • Ana Suhana
    Posted at 12:47h, 08 May Reply

    Memang lain dari yang lain menu dekat sini. Tak pernah jumpa set ramadan asa lobster. Ana pernah try sekali makan lobster. Sedapnya ya ampun. Tengok ni buat hati meronta nak try especially yg masak kari tu. Menggoda sangat tau.

  • AIrah
    Posted at 13:02h, 08 May Reply

    Terliurnya tengok lobster dia besar ! Airah dah la peminat seafood memang patut ni datang makan sini.semua nampak sedap dan mengiurkan

  • Ezna
    Posted at 13:25h, 08 May Reply

    Amboi gambar nenek naik motor berkuasa tinggi tu memang umpph la. Hehe. Kauuuuuu lobster tu kemain beso….harga kat sini boleh tahan juga.

  • amie
    Posted at 14:14h, 08 May Reply

    Sedapnya lobster! Pernah makan sekali, rasanya cukuplah sekali hihihiii…. sebab mahal sangat! Tapi kalau ada rezeki, apa salahnya makan lagi.

  • Emi
    Posted at 14:20h, 08 May Reply

    Wowww lobster. Makanan mahal macam lobster ni terus kita rasa wow, haha. Sekali sekala je mampu makan lobster. Sedapnyaaaa. Teringinpulak tiba2.

  • Afizah Abd Rahman
    Posted at 15:47h, 08 May Reply

    Amboiii… Bukan main lagi posing dengan pobster tu yer sis. Tapi sedapnya lobster. Pernah makan lobster yang kecik tu jer. Semua menu nampak sedap-sedap pulak tu. Tapi mampu tengok saja lah.. huhu..

  • khai artzfar
    Posted at 17:08h, 08 May Reply

    Allahu,,, lemah semangat kita wak tengok lobster,. dah la favourite, gambar pula mengundang! hahaha

  • JMR
    Posted at 18:04h, 08 May Reply

    walaweuy..besar giler lobster tu..mesti sedap gila kan. nymmy!

    • JMR
      Posted at 09:46h, 09 May Reply

      tertengok lagi entri ni pagi ni..telek kiri kanan lobster tu, telan ailio lagiiii

  • ayu rafikah mohd amin
    Posted at 18:11h, 08 May Reply

    wah sedapnya lobster..ayu jarang dapat makan lobster tapi isi puti hdia yang melepak betul2 hebat…kira setaun sekali dpt mkn jadila..bestla restoran ni agak unik…

  • kinah
    Posted at 00:41h, 09 May Reply

    Besau jugak lobster tu ye kak. Mesti sedap ni. Twngok menu lain pun sedap jugak ni. Bolehlah cuba try nanti tambah ada tempat untuk smoking area. Memang kena sangat la tu. Husband lepas makan confirm nak ‘berasap dulu’. Thanks share

  • liez
    Posted at 02:48h, 09 May Reply

    kusss semnagat tgk lobster tu…liez suka betul la lobster.. next nak pujuk en suami la mkn dkt grandmamas ni.lain macam klau berbuka mcm ni. harga pun boleh tahan jugak..

  • Zharif Azis
    Posted at 07:44h, 09 May Reply

    Arghhhhhh ! Silap timing lah baca blog akak pagi2 buta nie. Buat sy nak lobster pulak skrg. Selalu nampak outlet grandma nie tp hanya mampu intai2 je. Lepas nie kena beranikan masuk utk cuba lobster dan menu2 lain di sini.

  • Lia Hasty
    Posted at 09:53h, 09 May Reply

    Tengok gambar pun dah terliur. Sedapnya lobster tu nak ajak famili xpun kawan2 datang sini Grandmama’s Jom Lobster lah.

  • Betty
    Posted at 15:20h, 09 May Reply

    The curry lobster look so big and juicy. Eat with Ayam berempah and hot rice is the best. Yum.. Yum. I walk pass Gradma’s restoran when in Genting and Have not try it yet.

  • Ruby
    Posted at 22:21h, 09 May Reply

    Ingatkan restoran baru. Grandmama tu ruby suka makan di Pavilion. Sedap giler. Walaupun mahal. Tapi itu adalah makanan sebenar. Suka sambal udang petai dia. Bleh makan sorang habis semua dengan sepinggan nasi. Yummy. Nanti nak cuba lobsterrr.

  • Yana
    Posted at 11:06h, 10 May Reply

    That grandma is one hype woman! Hahaha look at her riding that harley. Anyways, I would really love to try both lobsters, they look amazing yummy in the pics!

  • Sunshine Kelly
    Posted at 15:55h, 10 May Reply

    I love their food! i usually go to their Pavilion Outlet bu I have not try the lobster dish yet. So tempted to try now.

  • Eiza GreenAppleKu
    Posted at 11:03h, 12 May Reply

    Menggoda sungguh menu kat sini ya. Harga buffet pun tak mahal. Tempat pun cantik sangat.

  • Huda
    Posted at 11:55h, 12 May Reply

    Aduhai… teringin yer nak merasa kesedapan lobster di sini, . nasib tak mengandung, kalau tak dah sampai mengidam wajib makan dah ni. harga tu..huk..huk… kena pecah tabung la kalau nak makan sini.. T_T

  • nadia johari
    Posted at 16:35h, 12 May Reply

    PERGH SUKA SANGAT LOBSTER TU..LAMA DAH NGIDAM NAK MAKAN LOBSTER..HUAAA..NAK AJAK ABAM LA PERGI SINI..NAMPAK SEDAPP..ISI DIA MESTI BANYAK KAN..

  • Mama Kembar Tiga
    Posted at 11:17h, 13 May Reply

    Kari lobster tu nampak pekat menggoda tul lah

  • Munirah Izzan
    Posted at 11:39h, 13 May Reply

    tak makan lobster tapi menu lain nmpk menarik.. kita peminat sayuran hehe

  • qasehd
    Posted at 17:37h, 14 May Reply

    thorbaik semua makanan

  • mas saari
    Posted at 12:13h, 15 May Reply

    Cantiklah restoran dia.

  • Nurhasanah Ismail
    Posted at 02:09h, 16 May Reply

    wow besarnye lobster tuu! tapi sayang alergy seafood. huhu restoran grandmama ni cantik dan nampak eksklusif. kalau ade rezeki nk try menu beef rendang. btw comelnye grandmama naik motor tu~!

Post A Comment