Durian Ohhh Durian – Sana sini Crepe Durian… Sedap sangat ke Crepe Durian ??

As’salamualaikum dan Salam Sejahtera… Durian ohh Durian..!! Sana sini orang dok tayang gambar durian, citer pasal durian ..!! Raja segala buah – DURIAN memang sedap! Pekena lak Durian D24, Musang King,  IoI atau D2. Perghhh….!! Isi banyak, tebal, biji nya kecik, rasa duriannya lak … Usah cakap laa.. Durian ohh Durian | Sedap sangat ke Crepe Durian Nina Mirza

Kenapa kenapa kenapa mesti waktu sekarang…?? Berat sungguh dugaan yang harus ditempuhi. Tak sanggup, tak daya rasanya untuk menghadapi semua ini. Durian ohh Durian . . .

Durian D24 Crepe Durian Nina Mirza sedap

Vavvaaa…. kalau lah dapat ni…!! Aduh . . .

Eeh ehh… Kenapa lak Nina ni..?? meroyan ke hapa? Erkk…..
Sebab paling utama – Nina suka durian! Favorite sangat Raja buah nan satu ni…. Dan yang paling kecewa sangat tak dapat berbuat apa-apa sebab sekarang ni Nina lagi dalam pantang. Oh tidakk….!! Kan baru lepas bersalin, giler nak makan durian! Memang tak boleh laaaa kan? Sila Nina tabahkan hati dan nengok aje gambar kat atas! Hahhaa…. Ingat apa tadi ehh.. ngada kann?? hahaa… 

Ok, bercerita pasal durian ni memang sangat mengintai dari tirai kamar sungguh! Boleh bikin nangis tepi bucu katil gitu. hehee…. Setiap hari Nina akan dapat sms, whatsapp, email dan tak kurang ada yang terus call Nina cakap nak order Crepe Durian Nina Mirza. Amboi … Berbunga-bunga hati ini sambil melompat kegirangan ala kanak-kanak Ribena bila dapat order non-stop entah dari mana datangnya.. kesemuanya Nina tak kenal! Terima kasih banyak yaa… Sedap sangat ke Crepe Durian Nina Mirza

Akan tapi, dengan dukacita ini part nangis tepi bucu katil tuuu Nina mohon maaf bebanyak sebab Nina tak dapat tunaikan order mereka. Sebab? Nina baru jer bersalin dan dalam pantang.. Huhuu . . . Giler laaa weyyy kalau dalam pantang masih nak melenggang pan kat dapur bikin kulit crepe pastu dok putar whipping cream tuk buat crepe durian. “Ate khoje giler tuhh…!!” kata orang Perak.. hahaha

Frust memang laaa frust tak dapat makan durian, tak dapat ambik order Crepe Durian, tak dapat $$$ . Nina kan surirumah, dengan order Crepe Durian ni last year sangat sangat mengembungkan poket yang tak seberapa besar ni.. Sikit sebanyak sangat menambah pendapatan sampingan Nina.

Hurmm… Kecewa dan frust sangat. Uhuk uhuk uhukkk…. Sedey! Tapi idok ler sampai menonggeng bak putus cinta. Erkk…. Putus cinta memang kena frust menonggeng ehh?? Idok ler tahu teman… gulp!

Tetiba Nina terfikir… awat laa viral semacam penangan order Crepe Durian kali ni. Kenapa ehh..?? Kebanyakkan yang order ni bilang depa dapat contact Nina dari Google dan ada yang dari Instagram. Menarik sangat ke gambar Crepe Durian Nina? Cehh …. Perasan! Bluekkk…. Muntah hijo dibuatnya! Hahaa

Ok, dari apa yang Nina nampak mungkin penangan entry Resepi Step by step buat Crepe Durian dan beberapa review dari kengkawan teristimewa review dari kengkawan #KelabBloggerBenAshaari yang dah pernah order Crepe Durian Nina tahun lepas. Alhamdulillah … Terima kasih banyak buat kengkawan blogger yang sudi berkongsi kesedapan Crepe Durian Nina ngan pembaca mereka.

Nina share sikit link antara mereka :- review dari Faziera , review dari Nadia Johari , dan review dari Ida . Ada banyak lagi … penuh lak kalau letak semua. Heheh . . .

Buat facebook dan instagram… Rasanya hastag #CrepeDurian sangat membantu dari segi promosi. Ya, gambar juga memainkan peranan. Perkongsian , repost dari kengkawan juga sangat membantu. Terasa sangat impak dunia alam maya ni rupanya sangat membantu kita tuk berjaya jika kita ada kesungguhan dan mempergunakan ia dengan sebaiknya.

Buat yang masih dok sms, whtasApp, email dan call…. Maaf yaa..
Nina terpaksa tolak permintaan order korang. Tak berniat pun nak mengecewakan niat nurani korang. Paling sedih sekali yang order ni lak ramai yang mengandung dok mengidam nak kan Crepe Durian Nina Mirza. Huhuuu . . . .

Crepe Durian D24 Nina Mirza sedap isi banyak

Nina buh isi D24 banyak…!! Sebab tuu kot customer berpuashati dan kerap repeat order tiap tahun…

Macam yang korang dah sedia maklum, Nina hanya gunakan isi durian fresh D24 untuk isi. Tak main laaa yang frozen. No no no ehh…. So tiba nya musim durian aje Nina open order. Andai ada kesempatan lagi Nina akan open order next round bila ada nya musim durian lagi. InsyaAllah…

ppsstt …. actually entry ni nak kasitau dan mohon maaf buat yang dok tunggu bila Nina nak open order Crepe Durian. Idok lerr perasan bagus pun Crepe Durian Nina sedap. Ramai lagi kat luar sana yang ada gak jual Crepe Durian. Depa pun ada gak yang pakai Durian terbaik macam D24. Cuma yang membezakan mungkin air tangan dan ketelitian dan kebersihan kot… Maklumlah Nina ni cerewet sangat! hehehe .  . .   Peace No War

Salam sayang,
Nina Mirza Durian ohh Durian | Sedap sangat ke Crepe Durian Nina Mirza

Crepe Durian Nina Mirza sedap isi banyak D24

2 Comments
  • anuar
    Posted at 08:37h, 31 August Reply

    Sabar ye Nina.. nak buat macamana.. sekarang ni tengah musim durian.. dekat merata2 tempat orang jual durian.. harga durian pun jadi murah.. sehingga saya pernah beli durian pada harga RM2.50 sebiji..

  • rozita
    Posted at 17:10h, 04 September Reply

    saya makan je durian time pantang…sbb abah kata ok sbb durian tu panas.. benda sejuk je kena duduk jauh2… hehe…mcm durian crepe la kan…

Post A Comment